Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Rugăciunea pe care trebuie să o rostești de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Te scapă de durere și de probleme

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Te scapă de durere și de probleme

Intrarea în Biserica a Maicii Domnului

Sărbătoarea Intrării în Biserica a Maicii Domnului, cunoscută și sub numele de Prezentarea Domnului în Templu sau Purificarea Fecioarei Maria, reprezintă un eveniment liturgic deosebit de important în tradiția creștină. Această sărbătoare marchează momentul în care Fecioara Maria, în conformitate cu legea mozaică, a fost adusă în Templul din Ierusalim pentru a aduce jertfă și pentru a-i fi încredințat îngrijirea lui Dumnezeu. 

Unul dintre aspectele notabile ale acestei sărbători este actul de ascultare și supunere al Fecioarei Maria față de voia lui Dumnezeu. Încă din fragedă tinerețe, Maria a fost dedicată lui Dumnezeu de către părinții săi, iar intrarea ei în Templu simbolizează consacrarea ei totală Domnului. Această supunere și devotament ne oferă un exemplu de urmat în căutarea sfințeniei și înțelepciunii spirituale.

Ce semnifică Intrarea în Biserica a Maicii Domnului

Intrarea în Biserica a Maicii Domnului marchează începutul unui parcurs spiritual al Fecioarei Maria în interiorul Templului. Acolo, ea a fost educată în învățăturile Legii și a trăit în sfințenie, pregătindu-se pentru misiunea sa ulterioară de a deveni Maica Mântuitorului. Această perioadă de pregătire și creștere spirituală sugerează importanța cultivării virtuților și a căutării înțelepciunii în cadrul comunității religioase.

Un alt aspect crucial al sărbătorii este întâlnirea Fecioarei Maria cu bătrânul Simeon în Templu. Simeon, care aștepta venirea Mântuitorului, a recunoscut în pruncul Hristos lumina care avea să lumineze neamurile. Profeția lui Simeon a evidențiat importanța acestui moment în planul divin și a subliniat rolul central pe care Fecioara Maria și Fiul ei aveau să-l joace în mântuirea omenirii.

Sărbătoarea Intrării în Biserica a Maicii Domnului aduce în prim-plan și tema purității. Fecioara Maria a fost considerată pură și fără pată, iar intrarea ei în Templu simbolizează purificarea ei înaintea misiunii sale divine. Această puritate este un exemplu pentru toți creștinii în căutarea unei vieți spirituale curate și consacrate.

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești astăzi

„O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre.

Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru.

Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: