Redactia.ro
Home » Știri » S-a aflat. Ce legătură există între COVID și hepatita misterioasă. Medic: Aceste mutații ar putea fi făcute în laborator

S-a aflat. Ce legătură există între COVID și hepatita misterioasă. Medic: Aceste mutații ar putea fi făcute în laborator

copii cu hepatita

Noua hepatită a afectat mai multe ţări pe plan global, nu doar România. Zeci de cazuri au fost identificate în toată Europa, dar şi în Statele Unite, stârnind temeri privind o epidemie.  Acum, medicii încearcă să stabilească ce legătură există între COVID și hepatita misterioasă

Ce legătură există între COVID și hepatita misterioasă

Autorităţile americane susţin că hepatita misterioasă ar fi cauzată de un adenovirus, însă sunt departe de a stabili o cauză finală. „În acest moment credem că un adenovirus poate fi cauza acestor cazuri, dar alţi factori de mediu sunt încă investigaţi”, a scris Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, principala agenţie federală de sănătate publică din SUA.

Mai precis, specialiştii americani vorbesc despre aşa-numitul adenovirus „tip 41”, cel mai bine cunoscut până acum pentru cauza gastroenteritei severe. Adenovirusurile sunt bine identificate drept cauze ale hepatitei, dar până acum doar la copiii cu un sistem imunitar slab.

Ultimele detalii despre hepatita misterioasă care a speriat România

Medicul primar Anca Nicolescu a explicat, luni seara, în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea Plus, legătura dintre Covid-19 și hepatita misterioasă. Specialistul a avertizat că aceasta este o afectare absolut neobișnuită.

„Adenovirusurile sunt o grupă mare de virusuri pe care noi le avem și le putem avea în orice perioadă a vieții noastre. Cel mai mult le au copilașii, cei până la 5, 6 ani, care au și o imunitate scăzută. Virusul la ei se manifestă mai pregnant. Sunt șase clase de adenovirusuri, iar acest adenovirus care se subestimează a fi la originea acestor forme de hepatită este de fapt un virus, o subspecie care produce la copii infecții intestinale, cu vărsătură, cu febră, cu diaree etc.

Adenovirusurile se află la noi și pot da boli pulmonare, inflamație la ochi, neurologice, boli intestinale, dar vreo 50% dintre aceste boli sunt vindecate singure, nu e nevoie de medic, sunt forme ușoare. (…) Este o afectare absolut neobișnuită”, a explicat medicul.

190 de cazuri de hepatita misterioasă în lume

„Sunt 190 de cazuri în lume, dintre care 117 sunt în Anglia. Din acești copii, 17 au fost supuși unui transplant hepatic, iar un caz a fost pierdut, nu s-a putut face nimic. Izbucnirea acestei adevărate epidemii de hepatită a fost în Anglia, unde au fost peste 117 cazuri. Am stat de vorbă cu un profesor de pediatrie care se ocupă în special de bolile ficatului în Israel, care ne-a spus că anul trecut ei au avut aproape 5 cazuri de hepatită de acest fel la copii de 4 și 5 ani. Acest virus acționează împreuna cu un alt factor care nu a fost identificat încă. Aceste mutații ar fi nenaturale, adică făcute de laborator”, a declarat medicul Anca Nicolescu.

Cazurile din România de hepatită misterioasă au fost infirmate

Referitor la cazurile suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatic de cauză necunoscută, reprezentanții Ministerului Sănătății transmit, luni, că cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: