Redactia.ro
Home » Monden » S-a aflat deja unde va fi înmormântată Ileana Stana Ionescu. Anunțul a fost făcut chiar de Teatrul Național din București

S-a aflat deja unde va fi înmormântată Ileana Stana Ionescu. Anunțul a fost făcut chiar de Teatrul Național din București

GALERIE FOTO (7)

Astăzi, România a pierdut una dintre cele mai iubite actrițe ale sale, Ileana Stana Ionescu. Moartea fulgerătoare a îndrăgitei actrițe a îndoliat inimile tuturor celor care au avut privilegiul să o cunoască și să îi aprecieze talentul.

La vârsta de 87 de ani, Ileana Stana Ionescu și-a dat ultima suflare pe patul de spital, lăsând un gol imens în teatrul și cinematografia românească. Talentul, pasiunea și devotamentul său vor rămâne pentru totdeauna în inimile celor care au avut bucuria de a-i urmări cariera.

O carieră de șase decenii

Ileana Stana Ionescu a fost o figură emblematică a teatrului românesc, cu o carieră care s-a întins pe parcursul a șase decenii. Actrița s-a retras din viața publică de peste cinci ani, dar amintirea rolurilor sale rămâne vie în inimile celor care au admirat-o. De la debutul său în anul 1955, la vârsta de doar 19 ani, Ileana a captivat publicul cu talentul său inegalabil și cu pasiunea pentru teatru.

În ultimele săptămâni, starea de sănătate a Ilenei Stana Ionescu s-a deteriorat. Soțul său, Andrei Ionescu, a fost cel care a sunat la salvare în urmă cu trei săptămâni, după ce Ileana a acuzat o stare de rău și se simțea foarte slăbită. Îndrăgita actriță a fost internată în spital, unde a primit îngrijiri medicale. Din păcate, eforturile medicilor nu au fost suficiente pentru a o salva.

Anunțul făcut de Teatrul Național din București

Teatrul Național din București a anunțat pe rețelele de socializare vestea tristă a trecerii în neființă a actriței Ileana Stana Ionescu. De asemenea, instituția a informat publicul despre locul și data înmormântării, astfel încât toți cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu să poată participa.

„Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București anunță cu tristețe că astăzi, 30 iunie, actrița Ileana Stana Ionescu a plecat într-o lume mai bună. Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic.

Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale. A debutat ca actriță in l955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșita, cu rolul Agnes în “Școala femeilor” de Molière.

În anul 1959, a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit actrița Teatrului Național ”I.L.Caragiale”, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein – „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba – „Troienele”, Doica – „Medeea” de Seneca în „Trilogia antică”, regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia – „Iolul şi Ion Anapoda” de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra – „Micul infern” de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013).

Dumnezeu s-o odihnească, condoleanțe familiei!”, este mesajul transmis de Teatrul Național din București.

Un reper al teatrului românesc

Ileana Stana Ionescu a fost mai mult decât o actriță talentată; a fost un reper pentru generații de artiști. Rolurile sale memorabile din piese de teatru și filme celebre au lăsat o amprentă de neșters în cultura românească. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără „Cuibul cu viespi”, „Cucoana Chirița” și „Secretul lui Bachus”.

Viața Ilenei Stana Ionescu a fost dedicată artei teatrale. Cu o pasiune inepuizabilă, actrița a interpretat roluri variate, de la comedie la dramă, reușind să transmită emoții puternice și să capteze atenția publicului de fiecare dată. Devotamentul său față de teatru și față de public a fost de necontestat, transformând-o într-o figură iubită și respectată.

O viață de familie respectabilă – decenii întregi de iubire și înțelegere

Ileana Stana Ionescu a avut o căsnicie fericită de aproape șapte decenii cu Andrei Ionescu, un alt nume important în lumea teatrului românesc. Cei doi s-au cunoscut în tinerețe, în timp ce lucrau la piesa de teatru „Școala femeilor” și au rămas împreună de atunci. Împreună, au avut un fiu, Andrei Manuel, care s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.

Moartea Ilenei Stana Ionescu a îndoliat nu doar publicul larg, ci și comunitatea artistică din România. Numeroși actori, regizori și colegi de breaslă au transmis mesaje de condoleanțe și au rememorat momentele frumoase petrecute alături de ea. Alexandra Velniciuc, de exemplu, a declarat pe rețelele de socializare cât de mult a însemnat Ileana Stana Ionescu pentru ea și pentru decizia de a urma o carieră în actorie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: