Redactia.ro
Home » Știri » S-a dat alarma alimentară pe litoralul românesc. Un resort de lux a fost închis și mai multe localuri amendate din cauza produselor expirate

S-a dat alarma alimentară pe litoralul românesc. Un resort de lux a fost închis și mai multe localuri amendate din cauza produselor expirate

GALERIE FOTO (2)

Sezonul estival este o perioadă în care turiștii își doresc să se bucure de plajă, soare și mâncăruri delicioase, fără să se gândească la problemele cotidiene. Însă acest vis poate fi spulberat într-o clipă, dacă regulile de siguranță și igienă nu sunt respectate.

Aceasta a fost situația nefericită descoperită în stațiunile de pe litoralul românesc în urma unor controale recente. Inspectorii s-au văzut nevoiți să intervină și să amendeze în masă toate localurile care nu s-au supus regulilor.

ANSVSA a făcut noi victime pe litoral

Inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au luat măsuri drastice, verificând în ultima săptămână 264 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare în diferite stațiuni, inclusiv Năvodari, Mamaia, Costineşti, Eforie și Mangalia.

Constatările au fost nu doar surprinzătoare, dar și îngrijorătoare. Din cele 264 de unități verificate, 59 au fost sancționate, cu amenzi ce totalizează 621.400 de lei.

„În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor”, a transmis, într-un comunicat, instituția.

Resort de lux, închis din cauza neregulilor descoperite

Dar, fără îndoială, cea mai șocantă descoperire a fost făcută la un resort de lux din stațiunea Costinești. Aici, inspectorii ANSVSA au găsit 593 de kilograme de pește și carne, care erau fie expirate, fie depozitate în condiții care nu îndeplineau standardele sanitar-veterinare.

Această descoperire subliniază faptul că neregulile nu sunt întotdeauna izolate în locații mai puțin cunoscute sau mai puțin costisitoare. Chiar și resorturile de lux pot cădea pradă neglijenței sau lipsei de etică, punând sănătatea clienților în pericol. Amenda impusă resortului a fost de 72.000 de lei, iar măsura drastică de închidere a fost adoptată fără ezitare.

Această situație atrage atenția asupra importanței controlului constant și riguros din partea autorităților pentru a se asigura că normele și reglementările sunt respectate. Fără aceste controale, turiștii s-ar putea expune unor riscuri grave de sănătate, aducând astfel prejudicii nu doar propriilor persoane, ci și reputației întregii industrii turistice.

„Dintre agenţii economici controlaţi «s-a remarcat» un resort de lux din Costineşti, unde inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au confiscat 593 de kilograme de peşte şi carne. Produsele erau fie expirate, fie depozitate în condiţii de igienă foarte precare. Ca urmare a neconformităţilor constatate, inspectorii ANSVSA au emis o ordonanţă de interzicere a activităţii şi o amendă de 72.000 de lei”, a mai precizat ANSVSA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: