Redactia.ro
Home » Știri » S-a dat alarma în România! O fostă profesoară este dată dispărută de peste 5 zile. Unde a fost văzută ultima oară

S-a dat alarma în România! O fostă profesoară este dată dispărută de peste 5 zile. Unde a fost văzută ultima oară

GALERIE FOTO (2)

În ultimele zile, comunitatea din Zărnești, județul Buzău, este mobilizată pentru a găsi pe Popescu Aurica, o fostă învățătoare în vârstă de 82 de ani, dispărută de acasă pe data de 27 iunie 2024. Dispariția a fost semnalată după ce femeia nu a mai putut fi contactată de familie, iar polițiștii au început imediat căutările.

Poliția face un apel către toți cei care pot oferi informații despre Popescu Aurica să sune la 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție. Orice detaliu, oricât de mic, poate fi crucial pentru a aduce înapoi în siguranță pe bătrâna dispărută.

Popescu Aurica, dispărută de mai bine de 5 zile

Conform informațiilor furnizate de IPJ Buzău, Popescu Aurica a fost văzută ultima dată pe un drum sătesc din Cuculeasa, îmbrăcată într-o bluză vișinie cu mânecă lungă, pantaloni negri și pantofi de culoare închisă. De asemenea, ea avea asupra sa o sacoșă roșie. Camerele de supraveghere au surprins imagini cu bătrâna în ziua dispariției, oferind astfel indicii prețioase pentru anchetatori.

Poliția a periat satul și traseul pe care femeia îl urma de obicei de acasă la școală, dar până acum nu au găsit nicio urmă. Echipelor de căutare li s-a alăturat și nepoata bătrânei, venită din Italia de urgență, după ce nu a mai reușit să ia legătura cu ea. Cazul a mobilizat întreaga comunitate, localnicii fiind rugați să ofere orice informație care ar putea ajuta la găsirea fostei învățătoare.

“Din datele obținute de polițiști, a reieșit că persoana ar fi purtat, la momentul plecării de la domiciliu, o bluză cu mânecă lungă, de culoare vișinie, o pereche de pantaloni lungi, de culoare neagră, iar în picioare purta o pereche de pantofi de culoare închisă și ținea în mână o sacoșă de culoare roșie. Prezența femeii a fost semnalată în zona Cuculeasa, pe un drum sătesc, la data de 27 iunie a.c.”, transmite IPJ Buzău.

Tot mai multe cazuri de persoane dispărute

Disparițiile de persoane vârstnice sunt din ce în ce mai frecvente în România, iar autoritățile atrag atenția asupra importanței monitorizării și îngrijirii persoanelor în vârstă, care pot fi vulnerabile din cauza problemelor de sănătate sau a dezorientării. În acest context, familia și comunitatea joacă un rol esențial în prevenirea acestor situații tragice.

Presa și rețelele sociale joacă un rol vital în diseminarea informațiilor despre persoane dispărute. În cazul Popescu Aurica, articolele din publicațiile locale și postările de pe rețelele sociale au fost esențiale pentru mobilizarea comunității și pentru atragerea atenției publicului asupra cazului. Continuarea eforturilor de mediatizare este crucială pentru a maximiza șansele de găsire a bătrânei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: