Redactia.ro
Home » Știri » S-a mutat vara în octombrie? Va fi nefiresc de cald. Cât de mult va ploua?

S-a mutat vara în octombrie? Va fi nefiresc de cald. Cât de mult va ploua?

Unde s-au înregistrat 48,2 grade Celsius ? Temperatură record pentru luna aprilie

ANM transmite că şi temperaturile din octombrie se vor menţine ridicate, mult peste normalul perioadei, ceea ce confirmă tendinţa de încălzire a vremii din anul de foc 2023.

Problema e că aceste temperaturi ridicate aduc şi secetă.

Vremea la început de octombrie

Aşadar, meteorologii ANM au emis vineri, 22 septembrie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 25 septembrie – 23 octombrie 2023.

Vremea se va menține caldã pentru ultima decadã a lunii septembrie în toatã ţara, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 30 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în zonele montane şi submontane şi în sud-vest, unde vor fi ploi în general slabe cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la munte şi local în regiunile sudice şi sud-vestice.

Pe areale restrânse, mai ales spre sfârşitul intervalului, se va semnala ceaţã” – arată prognoză, prezentată şi la Antena 3.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile ţării. Nu avem parte de ploi, cantitatea de precipitaţii fiind deficitară mai ales în zonele vestice, nordice şi centrale.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Iar ploile lipsesc din peisaj în majoritatea regiunilor ţării.

Săptămâna 9-16 octombrie

Din nou avem temperaturi peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în sudul şi estul ţării, conform specialiştilor de la ANM.

Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, nordul şi centrul teritoriului, în timp ce în rest cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 16-23 octombrie

Temperaturile rămân la valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toată ţara. În schimb, avem ceva ploi. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval din calendar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: