Redactia.ro
Home » Știri » S-a stins din viață membrul fondator al trupei The Eagles. Randy Meisner a pierdut lupta la cei 77 de ani ai săi

S-a stins din viață membrul fondator al trupei The Eagles. Randy Meisner a pierdut lupta la cei 77 de ani ai săi

GALERIE FOTO (5)

Randy Meisner, basistul original și vocalist al celebrei trupe rock „The Eagles”, a murit la vârsta de 77 de ani în Los Angeles. Moartea lui a întristat profund întreaga industrie muzicală și în special fanii trupei „The Eagles”, care acum se află în doliu.

Trupă renumită a perioadei sale, „The Eagles” a avut un impact uriaș nu doar asupra industriei muzicale, dar și asupra fanilor săi. În calitate de membru fondator și basist al trupei, Randy Meisner a jucat un rol crucial în crearea unui sound unic și inconfundabil, care a ajutat la definirea muzicii rock din anii ’70.

A murit Randy Meisner

Randy Meisner, un membru fondator al trupei care a căpătat notorietate în anii ’70, a murit miercuri seară din cauza complicațiilor cauzate de boala pulmonară obstructivă cronică, conform anunțului făcut pe site-ul oficial al trupei. În ultimii ani, Randy a trecut printr-o serie de boli și o tragedie personală în 2016, când soția lui, Lana Rae Meisner, a murit într-un accident tragic.

Randy Meisner s-a născut și a crescut în Nebraska, iar în 1971 s-a alăturat lui Don Henley, Glenn Frey și Bernie Leadon pentru a forma trupa The Eagles, ce avea să devină una dintre cele mai cunoscute trupe rock din lume. În același an, ei au lansat hitul „Take It Easy”, ce a deschis drumul către succes pentru ei.

Ca basist și vocalist, Randy Meisner a adus o contribuție semnificativă la succesele trupei. El a fost solistul principal în cântecul „Take It to the Limit”, care este încă adorat de milioane de fani ai trupei.

A fost dependent de alcool

Cu toate că a luptat cu o tulburare bipolară și dependența de alcool, după cum reiese din documente judiciare și declarații publice, Meisner a reușit să rămână o forță puternică în muzică. Don Felder, fostul său coleg de trupă, l-a numit „cel mai dulce om din industria muzicală”.

„The Eagles” a devenit cunoscută pentru hiturile lor de top, precum „Hotel California”, „Desperado” și „Life in the Fast Lane”. De-a lungul carierei lor muzicale, trupa a produs două dintre cele mai vândute albume din toate timpurile: „Hotel California” și „Their Greatest Hits (1971-1975)”. Cu vânzări de peste 38 de milioane de exemplare, aceste albume se află în topul Recording Industry Association of America, alături de „Thriller” al lui Michael Jackson.

Despre trupa s-a spus adesea că este superficială, însă acest lucru nu a împiedicat-o să devină una dintre cele mai de succes formații din istoria muzicii rock. În pofida criticilor, muzica trupei „The Eagles” a rămas la fel de puternică și populară, iar moartea lui Randy Meisner reprezintă o pierdere semnificativă pentru muzică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: