Redactia.ro
Home » Știri » S-a zguduit pământul! Două cutremure în doar câteva minute! Unul cu magnitudinea 6 și celălalt de 5,4

S-a zguduit pământul! Două cutremure în doar câteva minute! Unul cu magnitudinea 6 și celălalt de 5,4

Un nou cutremur a zguduit vestul Afganistanului la doar câteva zile după ce două cutremure devastatoare au adus moartea a peste 2.000 de oameni. De data aceasta, s-a înregistrat un seism cu magnitudinea de 6, potrivit informațiilor furnizate de Serviciul pentru Studierea Geologiei Statelor Unite (USGS).

Asta nu e tot. La doar câteva minute distanță, un alt cutremur a lovit exact aceeași zonă, acesta având magnitudinea de 5,4 pe scara Richter. Oamenii au ieșit speriați din case, neștiind ce se întâmplă.

Cutremur după cutremur în Afganistan

Ceea ce este cu adevărat remarcabil este că, până în momentul de față, nu au fost raportate victime în urma acestui seism devastator. Cu toate acestea, este important să subliniem că acest cutremur a survenit la scurt timp după ce o regiune din vestul Afganistanului a fost afectată de două cutremure puternice care au provocat pierderea a peste 2.000 de vieți umane.

Aceste seisme recente au avut loc în această dimineață, iar Institutul Geologic American a furnizat informații detaliate. Au avut loc la o adâncime relativ mică și au fost înregistrate în jurul orei locale 06:36, respectiv 06:56. Epicentrul a fost situat la aproximativ 5-7 kilometri vest de orașul Herat.

„În ziua de 15 Octombrie 2023 la ora 06:36:05 (ora locală a României) s-a produs în WESTERN AFGHANISTAN un cutremur puternic cu magnitudinea mb 6.0, la adâncimea de 40.0km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 7km V de Herat.

În ziua de 15 Octombrie 2023 la ora 06:56:29 (ora locală a României) s-a produs în WESTERN AFGHANISTAN un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.4, la adâncimea de 10.0km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 6km E de Herat”, se arată în comunicatul făcut de INCDFP.

România, victima cutremurelor din ultima perioadă

Într-o notă similară, România a fost martora a două cutremure în data de 13 octombrie, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Primul dintre acestea a avut loc la ora 02:02 în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Magnitudinea acestui cutremur a fost de 2,4 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime considerabilă de 134,8 kilometri.

Cel de-al doilea cutremur a avut loc la ora 02:32 în județul Gorj, Oltenia, și a avut o magnitudine similară de 2,4 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la o adâncime mai mică, de 16,5 kilometri. Aparent, nu s-au înregistrat pagube semnificative sau victime în urma acestor cutremure din România, potrivit informațiilor furnizate de INFP. Cu toate acestea, aceste evenimente reamintesc constantul risc seismic cu care se confruntă regiunea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: