Redactia.ro
Home » Știri » S-au auzit explozii la Iași. Polițiștii și-au cerut scuze, însă nu au fost prea repede iertați de locuitori: ”V-ați găsit bine momentul”

S-au auzit explozii la Iași. Polițiștii și-au cerut scuze, însă nu au fost prea repede iertați de locuitori: ”V-ați găsit bine momentul”

În plin război chiar la granițele de nord și est ale României, polițiștii din Iași au reușit să stârnească panică printre locuitorii orașului. Și asta după ce au răsunat mai multe explozii, în urma unor manevre neinspirate. Oamenii legii și-au cerut scuze, însă nu au fost iertați așa ușor de cetățeni.

În vreme de război iscat peste noapte chiar la granițele României, polițiștii din Iași au reușit să provoace panică în oraș, dar și în localitățile învecinate. Totul din cauza unor manevre în timpul cărora s-au auzit sunete specifice unor explozii.

Bubuiturile au fost percepute până în centrul municipiului, au acuzat internauții, care au reproșat autorităților că au fost neinspirați în alegerea momentului pentru astfel de operațiuni, având în vedere că la nici 200 de kilometri se desfășoară un război real.

S-au auzit explozii la Iași. Polițiștii și-au cerut scuze, însă nu au fost prea repede iertați: ”V-ați găsit bine momentul”

Abia după ce au realizat că ieșenii s-au speriat, Poliția Iași a anunțat, printr-un comunicat de presă, că zgomotele ce se aud din zona C. A. Rosetti, din municipiul Iași nu sunt sunete specifice războiului. Au fost doar explozii controlate. Mai exact, criminaliștii IJP Iași au găsit de cuviință să detoneze materialele pirotehnice (petarde) confiscate în timpul sărbătorilor de iarnă.

”Referitor la zgomotele ce se aud din zona C. A. Rosetti, din mun. Iași, facem precizarea că polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Iași desfășoară activități specifice, în cadrul unor expertize privind starea de funcționare a unor materiale pirotehnice care au fost confiscate, în urma acțiunilor derulate în perioada sărbătorilor de iarnă. În maxim două ore procedura va fi finalizată. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, a anunțat Poliția Iași.

Reacțiile oamenilor din Iași: „Daca tot dați cu petarde, faceți și probele la sirene și vreo două ture cu MIG urile”

Ieșenii i-au criticat pe polițiști că nu au anunțat din timp acțiunea, mai ales că la nici 200 de kilometri se află punctul de frontieră de la Siret, pe unde intră zilnic în România mii de refugiați din Ucraina.

”V-ați găsit bine momentul. Și mai ales e super bine că ați comunicat din timp acțiunea”, scrie un internaut într-un comentariu pe pagina de Facebook Atenție Poliția Iași.

Au fost și critici ceva mai dure la adresa polițiștilor din Iași.

”Cati neuroni ati strans la un loc pentru alegerea momentului ? De ce nu a-ti detonat explozibilul in vecinatatea vamei din Siret ,pentru ai primi pe refugiati si cu petarde nu numai cu flori,paturi,ceai si apa plata.”, este unul dintre cele mai apreciate comentarii.

”Daca tot dați cu petarde, faceți și probele la sirene și eventual și vreo două ture de cer cu MIG urile, ca să știe omul o treabă…”, a comentat un alt internaut pe Facebook.

”Pai cred că cu petarde ne vom apără în caz de război”, ” Măcar de le dădeați de Revelion…”, au mai fost și alte comentarii.

Inspectoratul Județean de Poliție Iași nu a comentat până la ora publicării acestei știri dacă socotește oportună această operațiune în contextul actual al războiului din Ucraina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: