Redactia.ro
Home » Știri » Să vezi și să nu crezi! Un bărbat a fost dat în judecată de propria lui menajeră. Ce o punea să facă, zilnic, timp de 14 ore pe zi

Să vezi și să nu crezi! Un bărbat a fost dat în judecată de propria lui menajeră. Ce o punea să facă, zilnic, timp de 14 ore pe zi

GALERIE FOTO (2)

Așa ceva mai rar vezi! Un bărbat a fost dat în judecată de propria lui menajeră. Ce o punea să facă, zilnic, timp de 14 ore pe zi, i-a lăsat pe mulți fără cuvinte. Totul se întâmpla fără ca angajata să aibă vreo pauză de masă sau de odihnă. Cum au stat lucrurile, de fapt.

Dat în judecată de propria lui menajeră

Fondatorul Amazon Jeff Bezos este implicat într-un scandal de mare amploare. Omul de afaceri a ajuns în fața judecătorilor, din cauza menajerei lui. Bărbatul a fost dat în judecată de propria angajată, care i-a adus diferite acuzații. Femeia susține că a fost supusă discriminării rasiale şi a fost forţată să coboare în mod regulat pe fereastra unei spălătorii pentru a merge la toaletă, asta pentru că nu i s-a permis să intre în casa miliardarului decât pentru a face curăţenie, relatează The Guardian. Acuzațiile nu se opresc aici și se pare că sunt din ce în ce mai grave.

Mercedes Wedaa a lucrat timp de trei ani pentru fondatorul Amazon. Aceasta era menajeră în una dintre proprietățile lui Bezos. Este vorba de locuința acestuia din Seattle, unde Mercedes a muncit timp de trei ani. Femeia l-a dat în judecată pe afacerist, spunând în fața autorităților că ea şi alţi angajaţi hispanici la curăţenie au fost trataţi diferit faţă de personalul alb. Femeia susţine că administratorul proprietăţii lui Bezos „a devenit agresiv şi abuziv” faţă de ea, în timp ce era „respectuos şi politicos” faţă de îngrijitorii albi.

Ce se arată în plângerea femeii

Femeia lucra pentru Bezos din 2019. Aceasta a mărturisit, conform presei străine, că i se cerea să lucreze timp de 10 până la 14 ore fără pauze de prânz sau de odihnă, asta în cazul în care Bezos şi familia lui erau „la reşedinţă”. În plângerea formulate, femeia a explicat faptul nu exista o sală de pauză sau o zonă de odihnă dedicată şi că, alături de alţi membri ai personalului, mânca în mod regulat în spălătorie. Femeia a vorbit și despre problema cu toaleta, care i-a cauza probleme de sănătate. „Timp de aproximativ 18 luni, pentru a folosi o baie, reclamanta şi alte menajere au fost forţate să iasă pe fereastra spălătoriei spre exterior. Apoi  să meragă către camera tehnică, prin camera mecanică şi să coboare până la o baie”, se arată în plângere. Un avocat al afaceristului a vorbit despre acuzațiile aduse de fosta angajată, menționând că tot ce a zis este absurd.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: