Redactia.ro
Home » Știri » Saltelele și productivitatea la locul demuncă: impactul unui somn de calitate

Saltelele și productivitatea la locul demuncă: impactul unui somn de calitate

Din ce în ce mai mulți angajați declară că își reduc durata somnului nocturn și că încearcă să muncească mai mult. Creșterea productivității devine bazată pe perioade mai lungi de activitate și pe scăderea numărului orelor de somn. Din păcate realitatea este alta. Un somn insuficient, petrecut pe o saltea necorespunzătoare, îți va afecta cu siguranță performanța la locul de muncă.

 

Cum ne ajută un somn de calitate ?

Un somn de minimum 8 ore în fiecare noapte este esențial pentru fiecare adult. Atunci când adormi zilnic la aceeași oră, te vei trezi cu siguranță mai ușor la momentul în care trebuie să-ți începi ziua.

Dormind pe saltele de calitate, vei vedea că ai o stare de spirit mult mai bună, creativitatea ta este în creștere iar capacitatea de concentrare este una optimă.

Ce neplăceri aduc tulburările de somn ?

Persoanele care au un somn perturbat de treziri repetate în timpul nopții sau adorm foarte dificil mărturisesc că sunt mereu obosite, suferă de schimbări bruște de dispoziție au dificultăți în păstrarea atenției. Dacă dormi prea puțin, munca ta de a doua zi va avea de suferit.

O persoană care nu doarme suficient are timp de reacție scăzuți iar șansele de a face erori cresc din ce în ce mai mult. Îmbunătățirea somnului și dormitul pe o saltea atent aleasă pentru a corespunde necesităților tale îți va aduce în mod garantat creșterea performanțelor profesionale.

Cum ne poate afecta munca lipsa de somn ?

Atunci când ne relaxăm la orizontală și închidem ochii creierul nostru va trece treptat de la starea de veghe la cea de somn. În momentul în care adormim ritmul cardiac și respirația încep să încetinească iar mușchii se relaxează. Știm că somnul este esențial și vital pentru sănătatea și starea noastră generală de spirit.

Oamenii care suferă de tulburări de somn nu pot performa la locul de muncă suficient de bine pentru că organismul suferă de oboseală și productivitatea scade. Atunci când dormi insuficient sau îți întrerupi somnul de mai multe ori pe noapte, gradul tău de concentrare scade. O persoană care nu doarme bine este mai stresată și va lua decizii în mod impulsiv. De asemenea memoria este afectată negativ atunci când nu ai parte de un somn de calitate.

Lipsa de somn noaptea poate duce la episoade de moțăială pe parcursul zilei, la scăderea atenției și la reacții încetinite. Indiferent de profesia ta, atenția și concentrarea nu trebuie să lipsească atunci când muncești.

Un adult care lucrează minim 8 ore pe zi trebuie să doarmă cel puțin 7 ore în fiecare noapte. Din păcate statisticile arată că mulți oameni dorm în mod regulat mai puțin de 7 ore din 24. Viața tot mai aglomerată, programul de muncă care poate include ture diferite, îți vor perturba pe parcurs somnul.

Încercarea de a munci în timp ce suferiți de tulburări de somn poate avea un impact semnificativ asupra performanței la locul de muncă, deoarece pierderea somnului poate duce la:

  • Modificări ale dispoziției, inclusiv iritabilitate, anxietate sau depresie.
  • Dificultate în îndeplinirea mai multor sarcini simultan
  • Dificultatea de menținere a atenției și de a reacționa rapid la stimuli
  • Oboseală sau somnolență în timpul zilei
  • Incapacitatea de a conduce un vehicul în siguranță.
  • Șanse crescute de răceală și infecții
  • probabilitate crescută de a face greșeli.
  • Șanse mai mari de a fi implicat în accidente

Deși aparent erorile care se pot produce din cauza lipsei de somn atunci când lucrezi la birou par mai mici, orice scădere a atenției și diminuarea productivității are impact negativ asupra performanței tale totale la locul de muncă.

Există profesii unde un somn odihnitor este absolut obligatoriu pentru a avea rezultate profesionale cât mai bune. Lipsa de vigilenta se poate dovedi chiar periculoasa în cazul unor profesii cum sunt medicina, șofatul, etc.

În plus, pierderea cronică a somnului poate crește și mai mult riscul apariției diferitelor probleme de sănătate fizică și mentală. Afecțiuni precum diabetul, bolile de inimă, depresia, declinul cognitiv și anxietatea devin mai probabile atunci când în mod constant nu dormim suficient. Din păcate, aceste provocări de sănătate pot face și mai dificilă menținerea productivității la locul de muncă.

Cum te ajută o saltea bună să ai un somn odihnitor ?

Medicii recomandă ca pentru un somn odihnitor și reparator pentru sistemul tău nervos și organism în general să optezi pentru o saltea de calitate. Salteaua potrivită te va ajuta să dormi fără întrerupere întreaga noapte iar a doua zi dimineața te vei simți mult mai relaxat și în formă.

Acum poți alege să achiziționezi noua ta saltea din diferite magazine, direct pe net, fără să mai fie nevoie să te deplasezi. Optând pentru saltele online Mattro, vei vedea că ajungi să-ți îmbunătățești treptat somnul, te vei odihni suficient iar munca ta va fi mult mai performantă.

O saltea hipoalergică de exemplu te va ajuta să eviți alergiile cauzate de acarieni sau praf. Dacă suferi de dureri de spate cauzate de statul îndelungat așezat la birou în fața calculatorului, este absolut necesar să alegi o saltea confortabilă care să susțină corect coloana vertebrală. Somnul de bună calitate pe o astfel de saltea îți va îmbunătăți starea de sănătate și te va menține motivat pe tot parcursul zilei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini