Redactia.ro
Home » Știri » Samsarii profită de pe urma coronavirusului. Prețurile alimentelor s-au triplat în ultimele zile

Samsarii profită de pe urma coronavirusului. Prețurile alimentelor s-au triplat în ultimele zile

scumpiri alimente

Din cauza coronavirusului, mai multe magazine și supermarketuri au rămas fără alimente din cauza persoanelor care au cumpărat fără limită din cauza fricii noului virus.

Comercianții au mărit prețul alimentelor din cauza noului virus care a pus stăpânire pe întreg mapamondul.

Prețurile alimentelor s-au triplat în ultimele zile

În ultimele zile, prețurile din piețe și magazine s-au triplat, iar acest lucru le aduce un profit major comercianților. În piețele de vânzări en-gros, legumele au un preț incredibil, dar cu toate astea, clienții cumpără de frică să nu rămână fără

Vânzătorii susțin că din cauza samsarilor, care au crescut prețurile alimentelor din cauza coronavirusului, sunt nevoiți să tripele și ei prețurile în magazine.

În magazinele din România, prețurile alimentelor au crescut considerabil, iar consumatorii sunt se văd nevoiți să cumpere de frica dispariției acestora.

Coronavirusul îmbogățește comercianții

Dacă în urmă cu o săptămână, românii alergau disperați după alcool sanitar, iar comercianții aveau să ridice prețul acestuia la 15 lei, acum un semnal de alarmă trebuie tras în legătură cu alimentele de bază.

Așadar, prețul unui kilogram de țelină este de 2 lei, iar pentru sfeclă roșie, 1,5 lei, kilogramul de usturoi a ajuns 12 lei, iar un kilogram de castraveți a ajuns la 15 lei.

Din cauza măsurilor de siguranță, controalele nu se mai pot face fizic, la tarabă, ci doar prin fluxul de documente și mai ales la marii retaileri și hipermarketuri.

Dar asta nu înseamnă că autoritățile nu pot găsi soluții pentru a rezolva aceste situații. Președintele Consiliului, Bogdan Chirițoiu a precizat că a fost demarată o anchetă a creșterii prețurilor la unele produse alimentare și sanitare din cauza coronavirusului.

Iar primele concluzii arată că prețurile la produsele din import, au crescut din csuza cererii din magazine, după ce oamenii s-au panicat și au năvălit asupra supermarketurilor.

Loading...