Redactia.ro
Home » Știri » Săptămână de lucru de 4 zile, în România? UE vrea să înceapă demersurile pentru implementarea săptămânii de lucru scurtată

Săptămână de lucru de 4 zile, în România? UE vrea să înceapă demersurile pentru implementarea săptămânii de lucru scurtată

Săptămână de lucru de 4 zile, în România? UE vrea să înceapă demersurile pentru implementarea săptămânii de lucru scurtată

UE vrea să înceapă demersurile pentru implementarea săptămânii de lucru de 4 zile. Iată amănunte și cum ar putea acest lucru să fie posibil și în țara noastră.

Săptămână de lucru de 4 zile, în România? UE vrea să înceapă demersurile pentru implementarea săptămânii de lucru scurtată

Săptămâna de lucru de 4 zile este o abordare inovatoare a organizării programului de muncă, în care angajații lucrează numai 4 zile pe săptămână, în loc de cele 5 zile tradiționale. În ultima vreme, această practică câștigă popularitate în rândul companiilor și organizațiilor care își doresc să ofere mai multă flexibilitate angajaților și să promoveze un echilibru sănătos între muncă și viața personală.

Potrivit lui Nicolas Schmit, Comisarul European pentru Ocuparea Forței de Muncă și Drepturi Sociale, Uniunea Europeană (UE) ar trebui să pledeze pentru adoptarea unei săptămâni de lucru de patru zile, în special în industriile care suferă de lipsa forței de muncă.

Nicolas Schmit este de părere că această propunere câștigă amploare din cauza perspectivei modificate a generațiilor tinere cu privire la echilibrul dintre muncă și viața personală.

Pentru UE, cea mai mare problemă ar fi mai degrabă deficitul de forță de muncă, nu șomajul.

„Într-adevăr, multe sectoare caută cu disperare angajați și nu-i găsesc, deoarece oamenii nu vor să lucreze acolo sau nu au competențele necesare”, a spus Schmit, potrivit Adevărul.

Săptămâna de lucru de 4 zile vine cu numeroase beneficii atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Printre avantajele pentru angajați se numără:

  1. Echilibru între muncă și viața personală: Angajații beneficiază de o zi suplimentară de timp liber în fiecare săptămână, ceea ce le permite să se concentreze mai mult pe viața lor personală, să-și petreacă timpul cu familia, să se relaxeze sau să se dedice altor interese și pasiuni.
  2. Reducerea stresului și îmbunătățirea sănătății: Având mai mult timp liber, angajații se pot odihni și recupera mai bine, ceea ce duce la reducerea stresului și îmbunătățirea stării de sănătate generală. Aceasta poate avea un impact pozitiv asupra productivității și a moralului la locul de muncă.
  3. Creșterea productivității: Săptămâna de lucru mai scurtă poate stimula productivitatea angajaților. Cu o perioadă mai scurtă de timp la dispoziție, angajații sunt mai motivați să se concentreze și să lucreze eficient, făcându-și treburile în timpul alocat.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: