Redactia.ro
Home » Știri » Sărăcia i-a ajuns pe oamenii din cel mai bogat oraș al Italiei: ”Amanetăm ceasuri Rolex și coliere Cartier”

Sărăcia i-a ajuns pe oamenii din cel mai bogat oraș al Italiei: ”Amanetăm ceasuri Rolex și coliere Cartier”

Milano

Milano a fost lovit foarte tare de criza provocată de pandemia de coronavirus. Astfel, există o creștere a sărăciei și inclusiv cei odată bogați au ajuns să își vândă lucrurile de prin casă sau chiar bijuteriile pentru a putea supraviețui.

Milano, capitala modei, în criză din cauza pandemiei

Nu mai puțin de 5,5 milioane de oameni din Milano au început să sufere din cauza pandemiei de coronavirus și a crizei care a venit în urma ei. Anul acesta a fost atinsă această cifră, oamenii aceștia fiind sub pragul sărăciei. Acum, în total sunt 14 milioane de oameni care sunt foarte săraci.

Acum, când a sosit al doilea val al pandemiei, în Milano a fost un răsunet foarte grav, astfel că pragul sărăciei a ajuns la cote foarte mari. Asta înseamnă că unul din patru italieni suferă de sărăcie acum, după izbucnirea efectelor pandemiei de coronavirus.

Acum, pentru a putea trece peste această perioadă, oamenii au înființat Brigăzile Solidarității, care au ca scop oferirea mâncării către cei săraci, afectați grav de pandemia de COVID-19.

Valerio Ferrandi este coordonator al distribuției alimentelor pentru Brigada Solidarității. Iată ce spune acesta:

„Ajutorul reciproc este singurul antidot pentru acest virus. Statul e fragil și se prăbușește sub greutatea pandemiei. Nu oferim doar mâncare, ci reconstruim comunitatea”.

Criza de coronavirus îi sărăcește pe italieni

Mai mult, luna trecută autorităţile din Milano au cheltuit 700.000 de euro pentru ajutorarea celor sărmani. Totuşi, sunt mulţi care ua neveoie de ajutor, dar nu se înscriu în această schemă de ajutorare socială, astfel că sunt lăsaţi, pur şi simplu, pe dinafară.

De altfel, autorităţile sunt de părere că adevărata amploare a crizei încă nici nu s-a arătat și de acum încolo a fost mai mult decât atât.

„Mă tem că nu am văzut încă adevărata amploare a pandemiei, pentru că mulți nu intră în schema de ajutor social și alții își cheltuiesc încă economiile”, spune șeful departamentului pentru asistență socială, Gabriele Rabaiotti.

Oamenii au recurs la gesturi disperate. Ei vând bijuteriile și lucrurile pe care le au de preț în casă.

„Vedem obiecte cu o valoare mai mare decât în alte orașe – ceasuri Rolex, coliere Cartier. Asta arată că și oamenii bogați au probleme cu banii”, a spus Giuseppe Gentile, directorul rețelei de amanet ProntoPegno.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: