Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Șase surori din Missouri intră în Cartea Recordurilor pentru longevitate. Incredibil care este suma vârstelor lor

Șase surori din Missouri intră în Cartea Recordurilor pentru longevitate. Incredibil care este suma vârstelor lor

Șase surori din Missouri, SUA, au reușit să ajungă în Cartea Recordurilor datorită vârstei lor combinate, care însumează 571 de ani și 293 de zile. Acestea dețin acum recordul pentru cea mai mare vârstă cumulată a unor șase frați sau surori în viață. Cea mai vârstnică dintre ele, Norma, are 101 ani și locuiește în Ohio, în timp ce celelalte cinci surori, Lorene (98 de ani), Maxine (97 de ani), Doris (93 de ani), Margaret (90 de ani) și Elma (88 de ani), trăiesc încă în Missouri.

Evenimente istorice și legături de familie

Surorile au fost martore la numeroase evenimente istorice semnificative de-a lungul ultimelor nouă decenii, inclusiv Marea Criză Economică, Al Doilea Război Mondial și pandemia de COVID-19. În ciuda certurilor ocazionale care sunt inevitabile în orice familie, Elma a subliniat că ea și surorile ei „nu au rămas niciodată supărate” una pe cealaltă. Această relație strânsă a fost probabil un factor important în menținerea longevității lor.

Femeile au o relație cu adevărat specială și fac adesea călătorii împreună, purtând cămăși numerotate care indică ordinea nașterii lor. Întrucât trei dintre surori s-au născut în luna iulie, toate se întâlnesc în fiecare vară pentru a sărbători cu un picnic, continuând tradiția începută de mama lor când erau copii. Această tradiție de familie, combinată cu relațiile armonioase, pare să fie secretul longevității lor.

Impactul unei pierderi tragice

Janet Douglas, prietena din copilărie a surorilor, care a fost în aceeași clasă cu Elma, le-a descris drept „un grup de fete apropiate, inteligente și pline de viață, care l-au iubit enorm pe singurul lor frate, Stanley”. Din păcate, familia lor a fost marcată de o tragedie. Fratele mai mare al surorilor, Stanley, a murit într-un accident de bicicletă la vârsta de 81 de ani, în 2003.

Dacă nu ar fi fost acel incident nefericit, credem că ar mai fi fost în viață și astăzi,” a spus Dean Jacob, fiul Normei. Fiica regretatului Stanley, Gail Agers, a declarat că acesta ar fi fost extrem de mândru de recordul mondial al surorilor sale. „S-ar fi bucurat pentru mătușile mele. Le-a iubit enorm pe toate,” a mărturisit ea. „Ne-am fi dorit doar ca singurul nostru frate, Stanley Jr., să fie încă printre noi,” a adăugat Elma.

Potrivit nepoatei sale, Shanna Kelley, după moartea tragică a lui Stanley, o pistă de biciclete din oraș a fost numită după el. Acest gest a fost o modalitate de a-l onora și de a păstra vie amintirea sa în comunitate.

Recordul mondial și semnificația lui

Intrarea surorilor în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare vârstă combinată a unor șase frați sau surori în viață este un testament al longevității și al relațiilor strânse de familie. Acest record nu este doar o realizare personală, ci și un simbol al unității și al sprijinului reciproc, valori care au contribuit la bunăstarea lor de-a lungul anilor.

Surorile din Missouri au demonstrat că, în ciuda provocărilor vieții și a evenimentelor istorice prin care au trecut, legăturile de familie și tradițiile pot juca un rol esențial în menținerea sănătății și longevității. Povestea lor este o sursă de inspirație pentru multe alte familii și subliniază importanța relațiilor pozitive și a sprijinului reciproc în viața de zi cu zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: