Redactia.ro
Home » Știri » Săteni terorizați de o stafie. Oamenii sunt îngroziți: „Vine în fiecare noapte”

Săteni terorizați de o stafie. Oamenii sunt îngroziți: „Vine în fiecare noapte”

GALERIE FOTO (2) Săteni terorizați de o stafie

Săteni terorizați de o stafie. Cu toții știm poveștile despre fantome și strigoi. Deși pare ireal, acest gen de povești au un strop de adevăr, iar sătenii din comuna Berteștii de Jos, trăiesc cu frica unei fantome. Oamenii susțin că stafia nu le dă pace.

Săteni terorizați de o stafie. Oamenii sunt îngroziți: „Vine în fiecare noapte”

Sunt oameni care cred în fantome. Este și cazul unei comune din județul Brăila, unde localnicii cred că sunt terorizați de o fantomă. Locuitorii din satul Berteștii de Jos sunt îngroziți în fiecare noapte și spun că de vină ar fi o fantomă care îi bântuie. Oamenii se confruntă cu fenomene inexplicabile și se gândesc că la mijloc ar fi o forță malefică. Pe strada Liliacului, trei femei au reclamat că tabla de pe casele lor răsună din cauza unor lovituri puternice. Acestea s-au uitat să vadă cine aruncă, dar nu au văzut pe nimeni. Într-o seară, una dintre femeia a imortalizat, din spatele ferestrei, o umbră cu ochi strălucitori. Sătenii spun că s-au trezit cu porțile deschise iar unii oamenii ar fi fost loviți cu pietre. Primarul localității spune că a primit multe sesizări făcute de oamenii care au sunat în repetate rânduri la Poliție pentru a anunța fenomenele.

„Bună seara, la noi în sat este o fantomă. Vine în fiecare noapte la cetățenii din sat. Nu știm cine este, deschide porțile oamenilor, aruncă cu pietre și nimeni nu reușește să vadă cine este. Ne este frică să nu intre în casele noastre, mai ales că oamenii bătrâni pot face infract. Inițial s-a zis ca a fost prins și că era un amant al unei femei, dar acum iar a reapărut. Pe 24 ianuarie a murit un cuplu tânăr, este anunțul pe internet. Lumea bănuiește ca sunt spiritele lor”, a transmis un localnic, potrivit obiectivbr.ro.

Până în prezent nu s-a găsit niciun vinovat de aceste situații care au instaurat, practic, panica printre localnici. Unele femei au ales să doarmă în alte părți decît la domiciliu de frică. „Ar fi trebuit să treacă pe undeva pe aici și se vedea. La solicitarea uneia dintre persoane, m-am uitat pe camere, sa vedem. Și nu s-a văzut nimic”, a reacționat edilul comunei.

Primarul nu știe cum să reacționeze în această situație. Acesta a spus că au fost sesizări la poliție, dar ancheta este în curs. „Nu pot să știu ce este acolo și nu pot să mă pronunț. Dar pe camere nu se vede nimic. Ne-am uitat cu șeful de post, ne-am uitat și cu una dintre fetele acestea care spun că l-ar fi văzut, că ar fi aruncat. Ele așa spun, că ar fi fost un individ care le-a sunat, că a aruncat cu pietre, a încercat să împingă ușa, nu a putut. Nu știu ce e acolo. (…) Nu pot eu să spun ce e acolo”, a mai spus primarul.

FANTOMA BERTESTII DE JOS

Oamenii care au încercat să comunice cu spiritele

În Anglia era la modă ca doamnele din clasa superioară să țină ședințe de spiritism în saloanele lor, după ceai și prăjituri cu prietenii. S-au format cluburi ale fantomelor dedicate căutării de dovezi fantomice, inclusiv la Cambridge și Oxford. În 1882 a fost înființată cea mai importantă organizație, Societatea pentru Cercetare Psihică.

Eleanor Sidgwick a fost investigator după care a devenit președinte al acestui grup. Aceasta ar fi considerată prima femeie vânător de fantome. În America de la sfârșitul anilo 1800, mulți mediumi psihici au pretins că vorbesc cu morții dar au fost mai târziu demascați. Credința le oferă oamenilor confort, iar atunci când credem că există lucruri paranormale, suntem tentați să fim mai credincioși.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: