Redactia.ro
Home » Știri » Satul din România în care s-a născut primul bebeluș după 47 de ani. Câte persoane trăiesc în localitate VIDEO

Satul din România în care s-a născut primul bebeluș după 47 de ani. Câte persoane trăiesc în localitate VIDEO

Satul din România în care s-a născut primul bebeluș după 47 de ani

Satul din România în care s-a născut primul bebeluș după 47 de ani se află în Transilvania. Te va uimi numărul de locuitori din localitate! Iată toate detaliile!

Satul din România în care s-a născut primul bebeluș după 47 de ani

De curând, în satul Șapartoc, un cătun aflat la 13 kilometri de Sighișoara, s-a înregistrat nașterea primului bebeluș după 47 de ani.

Micuțul Zian Moldovan a venit pe lume în decembrie anul trecut într-o familia a doi tineri îndrăgostiți care au dorit să se mute la țară.  Când au decis să caute o casă în satul cu pricina, Andreea în vârstă de 30 de ani și Radu în vârstă de 35 de ani  vizau un „plan pe viață, și nu unul de sezon”, potrivt Antena3 CNN.

Au optat pentru satul Șapartoc, deoarece bărbatul a vizitat-o foarte des cu familia și prietenii pe perioada vacanțelor. Așa cătunul a ajuns să îi intre la suflet, iar în 2010 și-a materializat visul.

Câte persoane trăiesc în satul Șapartoc

Zian Moldovan a reușit să ridice la 25 numărul locuitorilor permanenți ai Șapartocului. Numele acestuia este preluat după numele de botez al starețului de la Prislop.

În aproape jumătate de veac, locuitorii satului au migrat încetul cu încetul.

„În vremurile lui de glorie, satul Șapartoc avea puțin peste 800 de locuitori. În prezent, majoritatea caselor s-au prăbușit, iar cele care încă mai rezistă stau cu lacătul la porți.

Câteva familii mai locuiesc aici, iar recensământul îl poți face simplu, numărând pe degete. Din cele trei biserici din sat, reformată, catolică și ortodoxă, doar la cea din urmă se mai oficiază slujbe.

Șapartocul a fost prins si în proiectul Via Transilvanica, traseul de drumeții care începe la Putna și se termină la Drobeta Turnu-Severin, iar turiștii au început să ajungă în satul uitat din Transilvania și să găsească găzduire la familia Moldovan”, relatează sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: