Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Satul Ineleț din România, localitatea de poveste unde poți ajunge doar cu scara. E unică în țarăr

Satul Ineleț din România, localitatea de poveste unde poți ajunge doar cu scara. E unică în țarăr

GALERIE FOTO (7) Sat Inelet din Romania

Satul Ineleț din România este unic în țară și, ca tot ce e unic, îl face cu atât mai interesant. Localitatea se află în județul Caraș-Severin și poți ajunge acolo doar cu scara. Iată care este traseul, dar și alte informații care vă pot fi de folos dacă doriți să mergeți.

Satul Ineleț din România, localitatea unică unde poți ajunge doar cu scara

La o căutare pe Wikipedia, descoperim că Ineleț este unul dintre cele 40 de sate din comuna Cornereva din Caraș-Severin, Banat, România. Un loc mai puțin știu, puțin căutat, dar care îți poate transforma vacanța într-una de poveste tocmai prin simplul fapt că ajungi într-un loc unde nu se bate lumea să ajungă.

Ce e cu adevărat impresionant este scara de lemn, aproape verticală, lungă de 100 de metri, pusă pe câteva stânci înalte până spre vârful muntelui, care este cea mai scurtă cale de acces către Ineleț.

Au fost oameni care au scris despre acest sat și care au spus că acolo „timpul parcă stă în loc, iar oamenii transmit o energie fără vârstă”. Totul pare că e ascuns, totul pare că e încremenit într-un peisaj aparte.

Asemenea satului Ineleț, este și Scărișoara, o localitatea izolată, de asemenea, din aceeași comună.

În satul Ineleț nu există curent electric

Satul Ineleț este așa cum îl vrei dacă dorești să te rupi de lume pentru o vreme. În afară de câteva panouri solare, nu există curent electric, semnal și nici mașini nu vezi. Sunt foarte puțini locuitori,  câteva zeci de persoane, mai exact. Locul unde se adună uneori este biserica, dar tot în sat există și o școală. Nu există medic, însă, nici poștaș, și chiar și preotul ar merge acolo o dată la câteva săptămâni.

Cum să te pregătești pentru un traseu în satul Ineleț

Traseul este ușor și nu trebuie decât să fii bine echipat, cu bocanci de munte, câteva merinte și poate o pelerină de ploaie dacă prognoza cere asta.

Punctul de pornire al traseului se poate găsi între Băile Herculane şi Baia de Aramă (după cascada Şapte Izvoare). Ca element de reper, va trebui să găseşti pe partea stângă o staţie din lemn şi o cruce. După găsirea punctului de reper, va trebui să cobori până la podul din lemn. În partea dreaptă vei putea observa panoul din fier care indică traseul, se arată  Nomad Life. După vreo 10 minute de urcat, vei da și peste scările din lemn.

Satul Inelet, Romania
Sursa foto: blogul Nomad Life
Sat Inelet, Romania
Sursa foto: blogul Nomad Life
Sat Inelet, Romania
Sursa foto: blogul Nomad Life
Sat Inelet, Romania
Sursa foto: blogul Nomad Life

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: