Redactia.ro
Home » Știri » Scandal de mită pentru angajări la Spitalul Județean Botoșani, unde o gravidă a murit ignorată de medici

Scandal de mită pentru angajări la Spitalul Județean Botoșani, unde o gravidă a murit ignorată de medici

Scandal de mită pentru angajări la Spitalul Județean Botoșani, unde o gravidă a murit ignorată de medici

Scandal de mită pentru angajări la Spitalul Județean Botoșani, unde o gravidă a murit ignorată de medici. Iată detaliile!

O gravidă a murit ignorată de medici

Într-un eveniment șocant, un scandal de proporții a izbucnit în orașul Botoșani, unde o tânără gravidă și-a pierdut viața în condiții tragice la Spitalul Județean Botoșani.

Alexandra Ivanov, o femeie în vârstă de 25 de ani, era însărcinată în luna a treia când a fost adusă la spital cu grave probleme de sănătate în noaptea de 17 spre 18 august. Aceasta a început să sângereze și a sunat disperată la numărul de urgență 112.

Tragedia care a urmat a șocat întreaga țară. În timpul nopții, medicii de la Spitalul Municipal Botoșani au ignorat-o pe tânăra gravidă, ignorându-i strigătele disperate. În ciuda apelurilor sale pentru ajutor, Alexandra a fost lăsată să suporte dureri groaznice timp de ore în șir, fără a primi îngrijirea medicală de care avea atâta nevoie. La ora 07:30 dimineața, starea ei s-a agravat dramatic, intrând în șoc, iar la doar 50 de minute mai târziu, medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Scandal de mită pentru angajări la Spitalul Județean Botoșani

Tragedia Alexandrei a provocat un val de indignare la nivel național și a deschis o anchetă extinsă asupra modului în care s-a desfășurat acest caz. Spitalul a fost amendat cu suma de 42.000 de lei, iar managerul spitalului de la acea vreme a fost demis pe loc. Medicul care era de gardă în noaptea fatidică este acum sub investigație penală pentru neglijență și comportament inuman.

Cu toate acestea, situația s-a complicat și mai mult odată cu dezvăluirile ulterioare. Ancheta autorităților a dezvăluit o întreagă rețea de corupție și dare de mită pentru angajările la Spitalul Județean Botoșani. Se pare că cei care doreau să obțină un loc de muncă în această unitate spitalicească, indiferent de funcția dorită, de la asistentă până la manager, trebuiau să ofere mită între 2.000 și 15.000 de euro. Această situație scandalizează nu numai pentru corupția sistemică, ci și pentru faptul că a dus la angajarea de personal incompetent și nepăsător, care a contribuit la moartea Alexandrei.

Ancheta nu se oprește aici, deoarece există suspiciuni privind implicații politice locale în acest caz. Percheziții au fost efectuate nu numai la Spitalul Județean Botoșani, ci și la sediul Consiliului Județean Botoșani și la organizația județeană a Partidului Social Democrat (PSD), ambele conduse de Doina Federovici. În plus, au avut loc descinderi și la Primăria Săveni, de unde provine Doina Federovici. Aceste acțiuni indică faptul că scandalul ar putea avea legături complexe și implicații profunde în politică, potrivit DIGI24

Sursa foto: digi24.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: