Redactia.ro
Home » Știri » Scandalos! Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe? Puțini își permit

Scandalos! Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe? Puțini își permit

GALERIE FOTO (2) cat costa un kilogram de cirese

Așteptarea a luat sfârșit! Cireșele de mai au început să apară pe toate tarabele din piețele din București. Un singur lucru ar putea ține cumpărătorii departe: prețul. Iată cât a ajuns să coste un kilogram de fruct într-o piață din Capitală.

Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe pe piață

În weekendul ce tocmai a trecut, comercianții au adus la tarabă mult așteptatele cireșe. Mari, ochioase și foarte dulci, lădițele cu cireșe tronează la fiecare pas în piețele din Capitală. Singurul inconvenient pentru „omul de rând” ar fi tocmai prețul practicat de vânzători. Într-o piață din sectorul 6 al Capitalei, de exemplu, un kilogram de cireșe este vândut cu 180 de lei.

Un preț nu tocmai convenabil pentru pensionari ori românii care muncesc pe minimul pe economie. Chiar și una dintre vânzătoare recunoaște că prețul este unul piperat și deloc atrăgător pentru cumpărătorii ei obișnuiți.

Reporter: Ați avut clienți la cireșe?
Vânzătoare: Puțini…
Reporter: Îi sperie prețul?
Vânzătoare: Nu toți își permit, e de înțeles. Numai că asta-i piața, la prețul ăsta se vând. Și noi le aducem direct din Grecia…
Reporter: Ce vă spun oamenii când văd prețul?
Vânzătoare: Eee, mulți zic că e foarte mult și că nu au de unde. Alții iau 2-3 de poftă.

kilogram de cirese
Un kilogram de cireșe costă 180 de lei într-o piață din Capitală

Proprietățile benefice ale cireșelor asupra organismului uman

În ciuda prețului deloc atrăgător, cireșele ocupă un loc fruntaș în preferințele românilor. Asta și din cauza proprietăților benefice asupra organismului. Cireșele sunt bogate în vitamine și fibre și mulți nutriționiști le recomandă persoanelor care suferă de reumatism, gută ori artrită. Citată de Adevărul.ro, medicul Daniela Stan a explicat mai pe larg beneficiul consumului de cireșe asupra organismului uman: „Ciresele stimulează şi susţin imunitatea naturală organismului şi reglează funcţia sistemului digestiv (au rol în reglarea procesului de fermentatie intestinală), prin conţinutul ridicat de antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi. S-a dovedit că deteriorarea celulelor, în urma acţiunii radicalilor liberi, accelerează procesul de îmbătrânire. Graţie continutului ridicat de potasiu, aceste fructe au un efect diuretic excelent. Pentru că sunt bogate în provitamina A, cireşele contribuie la creşterea acuităţii vizuale şi menţin sănătatea ţesuturilor (piele, mucoase, epiteliu)”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini