Redactia.ro
Home » Homepage » Școala a început în plină alertă de gripă. Măsurile pe care elevii și profesorii trebuie să le respecte

Școala a început în plină alertă de gripă. Măsurile pe care elevii și profesorii trebuie să le respecte

epidemie de gripa

În România, cazurile de gripă cresc de la o zi la alta. În acest context, ministerul Sănătății a instituit stare de alertă epidemilogică din cauza gripei, iar cursurile din școli sunt reluate cu respectarea clară a anumitor măsuri. Iată care sunt acestea! Unele dintre măsuri au caracter obligatoriu, în timp ce altele au un caracter de recomandare.

Ce reguli trebuie să fie respectate de către elevi și profesori, în plină epidemie de gripă

Triajul elevilor este obligatoriu. Așadar, atunci când vor ajunge la clasă, elevii vor fi triați de către un profesor sau de către un asistent medical. Dacă vor fi observate semne de gripă atunci vor fi telefonați părinții elevului, care vor trebui să sosească la unitatea de învățământ pentru a prelua copilul care prezintă astfel de simptome.

O altă măsură care trebuie aplicată în mod obligatoriu. Sălile de clasă vor fi aerisite în mod regulat, iar directorul școlii este obligat să desemneze o persoană care să păstreze legătura cu DSP pentru a raporta situațiile speciale din punct de vedere epidemiologic. Atât profesorilor, cât și elevilor le este recomandat să poarte masca de protecție.

În plus, ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat că accesul în școală și liceelor a persoanelor care nu au legătura cu procesul educațional va fi limitat sau restricționat pentru a evita șansele de îmbolnăvire.

Ce reguli trebuie să respecte unitățile de învățământ

  • diseminarea către părinţii sau reprezentanţii legali ai elevilor/preşcolarilor/antepreşcolarilor a informaţiilor cu privire la recunoaşterea simptomelor de gripă sau alte infecţii respiratorii, în vederea realizării triajului epidemiologic zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copilului în colectivitate, conform ghidului transmis de Ministerul Sănătăţii;
  • realizarea triajului zilnic în colectivităţi şcolare la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb;
  • asigurarea materialelor necesare pentru dezinfecţia periodică a mâinilor şi suprafeţelor;
  • efectuarea dezinfecţiei periodice a spaţiilor de învăţământ;
  • aerisirea periodică a încăperilor;
  • instruirea elevilor cu privire la comportamentul adecvat, în caz de tuse sau strănut, astfel încât să nu răspândească virusul gripal, recomandarea utilizării batistelor de unică folosinţă;
  • recomandarea folosirii măştilor de protecţie sanitară, atât pentru personal cât şi pentru elevi/preşcolari;
  • informarea părinţilor sau a reprezentanţilor legali cu privire la necesitatea consultării medicului de familie la apariţia simptomelor respiratorii pentru stabilirea indicaţiilor terapeutice, izolării şi efectuării unor eventuale investigaţii suplimentare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini