Redactia.ro
Home » Știri » Se dau 5 salarii, în doar 72 de ore, de la Stat. Cine le primește și în ce condiții

Se dau 5 salarii, în doar 72 de ore, de la Stat. Cine le primește și în ce condiții

Se dau 5 salarii, în doar 72 de ore, de la Stat. Cine le primește și în ce condiții

Se dau 5 salarii, în doar 72 de ore, de la Stat.Iată cine le primește și în ce condiții!

Se dau 5 salarii, în doar 72 de ore, de la Stat

Guvernul României a aprobat recent un proiect de hotărâre care prevede acordarea unei compensații financiare directe de la stat pentru victimele infracțiunilor. Această măsură urmărește să ofere sprijin rapid și necesar persoanelor afectate de infracțiuni, prin acordarea unui voucher care să acopere cinci salarii minime brute, echivalentul a 3.000 de lei pe lună, multiplicat cu cinci. Suma va fi acordată în cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii și va fi destinată satisfacerii nevoilor urgente ale victimelor.

Voucherele primite vor avea o valabilitate de 90 de zile, începând de la data emiterii lor. Această măsură are scopul de a oferi o rezolvare imediată a nevoilor financiare urgente ale victimelor, permițându-le să facă față primei etape dificile după producerea infracțiunii.

Conform informațiilor furnizate de avocatnet.ro, voucherele vor fi acordate persoanelor care au suferit următoarele infracțiuni: tentativă de omor sau omor calificat, vătămare corporală, infracțiuni intenționate care au ca rezultat vătămarea corporală a victimei, viol, act sexual cu un minor și agresiune sexuală, trafic de persoane și trafic de minori, terorism, precum și orice altă infracțiune intenționată comisă cu violență.

În cazul în care victima este decedată, soțul sau copiii acesteia vor putea beneficia de aceste drepturi și vor putea solicita voucherul de compensație.

Ce condiții trebuie îndeplinite

Pentru a fi eligibil/eligibile pentru această compensație, victima sau urmașii acesteia trebuie să îndeplinească anumite condiții. Acestea includ:

  • cetățean român;
  • cetățean străin ori apatrid care locuiește legal în România;
  • cetățean al unui stat membru al Uniunii Europene (UE), aflat legal pe teritoriul României la data comiterii infracțiunii;
  • cetățean străin sau apatrid cu reședința pe teritoriul unui stat membru al UE, aflat legal pe teritoriul României la data comiterii infracțiunii”, conform Playtech.

Este important de menționat că utilizarea voucherelor în alte scopuri decât cele urgente și primare, cum ar fi hrană sau cazare, va fi sancționată. Conform avocatnet.ro, solicitarea și furnizarea de numerar în schimbul voucherelor pot fi sancționate cu amenzi de până la 20.000 de lei, iar comercializarea voucherelor contra unei fracțiuni de preț sau a altor bunuri/servicii decât cele stabilite poate atrage o amendă de până la 30.000 de lei.

„Solicitarea și/ sau furnizarea de numerar în schimbul voucherelor va putea fi sancționată cu amenzi de până la 20.000 de lei, iar comercializarea voucherelor contra unei fracțiuni de preț sau a altor bunuri/ servicii decât cele stabilite, cu amendă de până la 30.000 de lei”, informează avocatnet.ro.

Această inițiativă guvernamentală reprezintă un pas important în sprijinirea victimelor infracțiunilor și asigurarea unei reacții prompte și eficiente din partea statului pentru a le oferi sprijin în momente dificile. Prin acordarea unei compensații financiare imediate, se urmărește să se asigure că victimele au acces la resursele necesare pentru a face față situațiilor de urgență și a-și reconstrui viețile.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: