Redactia.ro
Home » Homepage » Se dau 650 de lei pe lună! Cine îi primește și de când

Se dau 650 de lei pe lună! Cine îi primește și de când

se dau 650 de lei pe lună

Vești bune pentru milioane de români. Senatul a aprobat o lege privitoare la un ajutor financiar pentru bunicii care se îngrijesc de nepoții de până în doi ani. Se dau 650 de lei pe lună pentru aceștia, dacă îndeplinesc câteva condiții.

Se dau 650 de lei pe lună

Milioane de români pot intra în posesia a 650 de lei pe lună, dacă sunt implicați în creșterea nepoților. Actul normativ inițiat de PMP ȘI PNL prevede ca bunicii să primească o indemnizație lunară pentru creșterea nepotului dacă se află în relație de rudenie firească ori adoptivă și dacă are acordul părinților.

Una dintre condițiile pentru a primi acești bani este ca bunicii să locuiască în România, împreună cu nepoții și să se ocupe de creșterea și îngrijirea acestora. Totodată, în acest timp, părinții să renunțe la concediul de creștere și să revină la muncă, potrivit capital.

Ce trebuie să faci pentru a-i primi

Procedura este una destul de simplă și necesită dreptul și acordul părinților minorilor. Cererile se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa, similar celorlalte beneficii sociale. Indemnizaţia pentru creşterea nepotului se stabileşte de la data depunerii cererii.

Indemnizaţia se suspendă odată cu suspendarea dreptului la stimulentul de inserţie. Similar indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi stimulentului de inserţie, pentru indemnizaţia pentru creşterea nepotului nu se datorează impozit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: