Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă vremea în toată țara! Ciclonul polar se mută în sud, Moş Nicolae vine cu fulgi de nea şi ger

Se schimbă vremea în toată țara! Ciclonul polar se mută în sud, Moş Nicolae vine cu fulgi de nea şi ger

Prognoza meteo 11-25 martie 2024. Meteorologii anunță creșterea temperaturilor în toată țara

Se schimbă vremea în toată țara! Un ciclon polar se apropie, aducând cu el lapoviță și ninsoare, iar Moș Nicolae pare să fi pus în sacul său nu doar daruri, ci și fulgi de nea și ger!

Miercuri – Schimbări spectaculoase în București și în toată țara

În țară, vremea se anunță închisă, cu precipitații abundente în cea mai mare parte a teritoriului. Acestea vor lua forma predominantă de ninsoare la munte, mixte în est și ploi în rest. În cursul nopții, se așteaptă transformarea lor în lapoviță și ninsoare în vestul, centrul și sudul țării. Cantitățile de apă pot depăși 10…15 l/mp, iar există și riscul de polei.

În București, cerul va fi noros, iar precipitațiile, începând din orele după-amiezii, vor începe sub formă de ploaie, transformându-se posibil în lapoviță și ninsoare în timpul nopții. Vântul va sufla moderat, cu rafale între 35…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va coborî la 0…1 grad, potrivit RTV.

Joi – Scăderea temperaturilor și extinderea ninsorilor

Valorile termice vor înregistra o scădere față de ziua anterioară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 2 grade. Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte și mixte în restul teritoriului, cu tendința de a predomina ninsorile în seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral, iar noaptea se așteaptă ceață pe arii restrânse.

Vineri – Cer mai noros, precipitații slabe în anumite regiuni

Valorile termice se vor situa în jurul normalelor pentru decembrie. Cerul va fi în general noros, iar precipitațiile, în principal sub formă de ninsori și lapoviță, vor afecta în special sudul Transilvaniei, Moldova, Muntenia și Oltenia. Seara, aria precipitațiilor se va extinde în sud-estul țării, incluzând Bărăganul și sudul Moldovei, iar în Dobrogea vor fi precipitații mixte și polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în sud-est și pe litoral.

Sâmbătă – Temperaturi comparabile și posibile precipitații mixte

Valorile termice vor rămâne apropiate de cele din zilele anterioare, cu temperaturi maxime între 1 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 1 grad. Înnorările vor persista în jumătatea de est a țării, iar în anumite zone se vor semnala precipitații mixte ce pot favoriza depuneri de polei. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață.

Duminică, luni, marți – Ușoară creștere a temperaturilor și probabilitate redusă de precipitații

Valorile termice vor cunoaște o ușoară creștere, iar probabilitatea pentru precipitații va scădea treptat. În București, valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior, apropiate de mediile multianuale, iar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, conform ANM.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: