Redactia.ro
Home » Știri » Se scumpeşte mâncarea! Măsurile fiscale anunțate de Guvern ne afectează la buznar. Lista produselor care vor costa mai mult

Se scumpeşte mâncarea! Măsurile fiscale anunțate de Guvern ne afectează la buznar. Lista produselor care vor costa mai mult

Măsurile fiscale anunțate de Guvern vor duce la scumpiri și concedieri. Una dintre veştile cele mai proaste este că mâncarea de la raftul supermarketului va costa mai mult.

Cum explică specialiştii financiari toate scumpirile ce vor urma? Prin faptul că, obligați să plătească taxe mai mari, antreprenorii anunţă vor fi nevoiți să crească tarifele pentru serviciile prestate, iar alții îşi vor restrânge afacerile, lucru care va duce automat la concedieri.

TVA-ul crește de la 9% la 19%

Vom plăti în plus, în primul rând, pentru alimente și băuturi. TVA-ul crește de la 9% la 19% pentru alimentele cu o concentrație mare de zahăr. Pentru băuturile nealcoolice îndulcite vom plăti mai mult deoarece este suplimentată acciza.

Pentru o bucată de brânză care costa, până acum, 30 de lei, vom plăti 31 de lei. Și asta deoarece TVA-ul crește de la 5% la 9%.

Creșterile de taxe se vor întoarce ca un boomerang împotriva statului, iar efectele se vor vedea într-o scădere economică care a început deja, cu efecte pe măsură. Falimente în lanț, pierderi de locuri de muncă și încasări mai mici din economie”, a explicat analistul economic Adrian Negrescu.

Creșterile de taxe și accize la benzină şi motorină fac parte din planul de măsuri pe care Guvernul urmează să îl adopte în speranța diminuării deficitului bugetar.

Cresc tarifele în turism

Antreprenorii din turism vor simţi pe pielea lor aceste creşteri de taxe. TVA-ul va crește de la 5 la 19 la sută pentru plimbările cu mocănița, telecabina, telescaunul, șalupa sau alte ambarcațiuni.

„În primul rând turismul, industria ospitalității este afectată- acest lucru va fi imposibil de a păstra o concurență reală și de a ține turiştii în zona noastră, tendința este de a pleca în alte zone, de ce, pentru că prețurile sunt mai mici, ori crescând TVA, cresc și prețurile”, a afirmat managerul unei pensiuni, pentru Pro TV.

Vor fi afectate și sălile de sport, cele de antrenament sau dansuri. În România, funcționează aproximativ o mie de centre de fitness, unde ajung în jur de un milion de clienți, potrivit datelor din sector.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: