Redactia.ro
Home » Știri » Secretul cafelei lui Beethoven. De ce compozitorul folosea fix 60 de boabe

Secretul cafelei lui Beethoven. De ce compozitorul folosea fix 60 de boabe

Secretul cafelei lui Beethoven

Secretul cafelei lui Beethoven. Faimosul compozitor nu își începea ziua fără cafeaua pe care adora să o bea singur, în liniște. Biograful său, Anthon Schindler a scris în cartea sa că Beethoven folosea un aparat de cafea din sticlă și punea o cantitate exactă de cafea.

Secretul cafelei lui Beethoven. De ce compozitorul folosea fix 60 de boabe

Beethoven adoră să bea cafea în fiecare dimineață. Acesta prefera să consume cafeaua singur, în liniște. Biograful său Anthon Schindler a scris în cartea sa „Beethoven As I Knew Him” a scris care era secretul cafelei pe care compozitorul o făcea. Conform acestuia, Beethoven folosea un aparat de cafea din sticlă, lucru destul de neobișnuit, și o cantitate exactă de cafea. Mai clar, compozitorul punea doar 60 de boabe de cafea, nici mai mult, nici mai putin. Potrivit Grunge,  Ludwig van Beethoven numără câteodată fiecare boabă în palmă,iar altă dată le privea din ochi,dar eroarea era mică. Toate cafelele făcute de el conțineau doar 60 de boabe, fie ca erau pentru el, fie că erau pentru altcineva.

Când mergea la cafeneaua din colțul străzii, ca să bea băutura sa preferată, Ludwig avea o rutină la care nu renunța niciodată. Compozitorul intra prin spatele magazinului, stătea într-o încăpere privată doar atât cât era necesar pentru a-și citi ziarul de dimineață, după care pleca. Oamenii din jur, care știau că Beethoven era prin preajmă, voiau să-l salute sau să-și prezinte omagiile, dar compozitorul abia dacă scotea vreun sunet.

Schindler nu a spus dacă acesta îl punea pe vânzător să numele 60 de boabe de cafea, dar este posibil ca acest lucru să se fi intâmplat. Beethoven a prins din plin cultura cafelei. Aceasta a intrat în Europa în secolul al XVII-lea, iar prima cafenea a fost deschisă în Londra în 1652. Obiceiul de a bea cafea s-a răspândit rapid pe întregul continent, devenind un adevărat viciu pentru mulți.

Cât de bună era cafeaua preparată de Beethoven

Câțiva barmani de la Green Farm Coffee Co. din Marea Britanie au testat reteta compozitorului. Au bînuit că aparatul său din sticlă era un French Balloon Coffee Maker, iar un astfel de dispozitiv are două recipiente. Îl umpli pe cel de jos cu apă și-l pui apoi pe joc. Căldura impinge apa în dispozitivul in recipientul de sus, după care se adaugă cafeaua. La final se scoate aparatul de pe foc, moment în care cafeaua se intoarce în recipientul de jos.

Barmanii susțin că cele 60 de boabe de cafea nu erau suficiente pentru un băutor din zilele noastre, obisnuit cu gusturi mai intense. Insa, chiar și asa, cafeaua iesea foarte bună. „Trebuie să recunoaștem că rețeta lui Beethoven nu e cea mai rea din lume”, au declarat experții pe site-ul lor. De asemenea, barmanii au incercat reteta cu 60 de boabe și la espressor și cafetieră și au ajuns la concluzia că espress-ul era decent, iar cafeaua făcuta la cafetieră era prea slabă. „Sperăm că Beethoven avea gusturi mai bune de-atât!”, au declarat  barmanii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: