Redactia.ro
Home » Stil de viață » Secretul celei mai gustoase cafele: Ai nevoie doar de cafea și zahăr după gust

Secretul celei mai gustoase cafele: Ai nevoie doar de cafea și zahăr după gust

Câte căni de cafea trebuie să bem pe zi? Doar așa vom avea o inimă puternică și sănătoasă

Cafeaua este recomandată inclusiv de medici, deoarece are beneficii pentru sănătatea noastră nu doar pentru starea noastră de bine! 

Vrei să afli cum se face cea mai gustoasă cafea? Pentru a ieși nemaipomenit ai nevoie doar de două de cafea și zahăr!

La ibric, cea mai gustoasă cafea 

Clasica cafea la ibric este foarte bună pentru sănătate, dar în limitele normale, potrivit medicul primar gastroenterolog, dr. Teodor Bădescu, de la Sanador: 

„Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoare, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”.

Apa, un element foarte important

Pro avea o cafea delicioasă este foarte important să începi în a alege un sortiment de apă pe care să îl agreezi, care să-ți placă atunci când vrei să faci o cafea la ibric. Ideal este să treci apa printr-un filtru înainte de a prepara cafeaua mult dorită, deoarece apa poate da cafele un gust amar. 

Cântăriți cantitatea de cafea 

Specialiștii mai recomandă „să cântărești cantitatea de cafea, să nu o măsori cu lingurița. Însă, ca idee, o linguriță cu vârf de cafea la o ceașcă îți asigură o cafea slabă, o linguriță și jumătate o cafea medie, iar două lingurițe cu vârf o cafea tare. Zahărul se pune după preferințe și, în cazul cafelei la ibric, se pune în apă, în timpul fierberii, înainte de a pune cafeaua, pentru a nu amesteca zațul care se așează pe fundul cănii, ulterior.”, potrivit dcnews.ro

Cum se prepară cafeaua la ibric

„Iată cum se prepară:

– Pui apa la fiert în ibric – în funcție de ceașca/ ceștile pe care le ai de pregătit.

– Pui zahăr după gust.

– Pui cafea și o lași se fiarbă până se formează ca o spumă deasupra. Iei spuma cu lingurița și o torni în ceașcă – sau o torni direct cu ibricul. Pui iar ibicul la fiert până se formează din nou spuma, caimacul, și tot așa până vei face o cafea cu o compoziție densă și delicioasă.

Important! Nu pregăti cafea și pentru mai târziu. După doar 10 minute, începe să-și piardă aroma”, explică aceeași sursă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: