Redactia.ro
Home » Știri » Semnal de alarmă! Un nou virus, numit ”Langya”, a apărut în China și are caracteristici asemănătoare noului coronavirus. Zeci de persoane, infectate

Semnal de alarmă! Un nou virus, numit ”Langya”, a apărut în China și are caracteristici asemănătoare noului coronavirus. Zeci de persoane, infectate

Un nou virus, ”langya”, cu caracteristici asemănătoare noului coronavirus, descoperit în China

Un nou virus, numit „Langya”, cu caracteristici asemănătoare noului coronavirus, a fost descoperit în China. Zeci de persoane infectate ar fi purtătoare ale noului virus.

Un nou virus, numit „Langya”, a apărut în China și are caracteristici asemănătoare noului coronavirus. Zeci de persoane, infectate

China trage un semnal de alarmă după ce 35 de persoane, la acest moment, s-ar fi îmbolnăvit din cauza unui virus nou identificat, numit „Langya”, despre care se crede că s-ar fi transmis de la unele animale, mamifere mici din aceeași familie cu aricii și cârtițele, de exemplu, a relatat Daily Mail. Ar avea caracteristici asemănătoare noului coronavirus, relatează presa internațională.

Potrivit ultimelor informaţii raportate de către autorităţile sanitare, acest virus este întru totul nou şi nu a mai infectat oameni până în prezent.

Persoanele infectate provin din două provincii din estul Chinei. Ele au fost testate pentru că aveau febră, se simţeau obosite, tuşeau, şi-au pierdut apetitul, prezentau dureri musculare, greaţă, dureri de cap şi vomitau, a scris news.ro. Mai mult decât atât, aveau antecedente de contact cu animale.

Până acum, niciunul dintre noile cazuri nu a dus la deces și majoritatea sunt ușoare, pacienții prezentând simptome asemănătoare gripei.

Totuși, noul virus ar face parte din familia henipavirus, în care au fost identificate două specii – virusul hendra şi virusul nipah. Aceste virusuri s-au aflat la originea unor boli grave, uneori mortale, la persoanele infectate, iar în momentul de față nu ar exista iciun vaccin sau tratament împotriva acestei familii de virusuri, arată sursa menționată mai sus. Henipavirusul este clasat la nivelul 4 de securitate, deoarece prezintă o rată a mortalităţii cuprinsă între 40 şi 75%, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: