Redactia.ro
Home » Stil de viață » Semnificația zilei de 8 martie. Ziua Internațională a Femeii, născută în urma unei revolte. Tradiții și obiceiuri de 8 Martie

Semnificația zilei de 8 martie. Ziua Internațională a Femeii, născută în urma unei revolte. Tradiții și obiceiuri de 8 Martie

Originile și semnificația zilei de 8 martie sunt mai profunde decât te gândeai. Ce tradiții se respectă astăzi

Toate doamnele și domnișoarele așteaptă ziua de 8 martie deoarece aceasta este o sărbătoare dedicată lor. Unii spun că 8 martie este Ziua femeii, alții spun că este Ziua mamei. Cel mai importnt lucru este faptul că această sărbătoare este dedicată reprezentatelor sexului frumos.

Însă puțină lume știe că ziua de 8 martie marchează, de fapt, o comemorare.

Ziua Internațională a Femeii a luat naștere în urma unui protest al muncitoarelor din Statele Unite. Atunci s-a cerut reducerea zilei de muncă și condiții mai bune de muncă. Acest eveniment avea loc în 8 martie 1857.

Din acel moment, Ziua Internațională a Femeii a devenit un eveniment important și ca dimensiune, dar și ca însemnătate, în toate țările, indiferent de gradul lor de dezvoltare economică și culturală.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în fiecare în prima lună a primăverii, pentru a comemora atât realizările sociale și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea care încă își mai face simțită prezența în multe părți ale lumii.

În prezent, evenimentul este sărbătorit în mai multe țări ale lumii, iar în unele dintre acestea, Ziua Internațională a Femeii este considerată zi liberă.

În unele țări, ziua de 8 martie și-a pierdut din semnificația istorică și este doar un prilej pentru ca bărbații să își exprime dragostea față de femeile din viața lor.

În țările baltice, ziua de 8 martie semnifică Ziua Mamei. Iar copii le dăruiesc mămicilor, cadouri și flori pentru a le arăta cât de mult le prețuiesc.

În Portugalia, de exemplu, femeile sărbătoresc seara zilei de 8 martie în oraș, în grupuri formate numai din femei.

Tradiții și obiceiuri de 8 Martie

Acest eveniment are loc primăvara, iar unul dintre principalele simboluri ale acestui eveniment sunt florile. Superstițiile spun că talismanul internațional al Zilei Femeii este laleaua. Aceasta trebuie oferită femeilor deoarece reprezintă un simbol al primăverii.

De peste un secol, pe 8 Martie sărbătorim în fiecare an Ziua Femeii, însă, tradiția sa îndelungată în calendarul sărbătorilor românești rămâne necunoscută.

„Mersul la colindatul mamei”

Pe 8 martie, în jurul anilor 1600, în Anglia se sărbătorea Duminica maternității, și cu această ocazie, oamenii aveau o zi liberă. În acea zi fiecare mamă din Regat primea o prăjitură tradițională.

Câțiva ani mai târziu, sărbătoarea este reluată în Statele Unite, însă de data aceasta fiind reinventată ca manifest împotriva inegalităților sociale și a discriminării între sexe.

Să nu uităm momentul în care fostul președinte George Washington a transformat această sărbătoare a femeii într-una dedicată mamei. El i-a adresat mamei sale o declarație înduiășătoare în public.

În Europa, sărbătoarea este preluată mult mai târziu.

50 de ani mai târziu, apare la Copenhaga pentru prima dată ideea unei sărbători oficiale dedicate femeii, iar la scurt timp, Austria și Eleveția, declară ziua de 8 martie „Ziua Femeii” .

Citește și: Semnificația zilei de 8 martie. Ziua Internațională a Femeii, născută în urma unei revolte. Tradiții și obiceiuri de 8 Martie

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: