Redactia.ro
Home » Știri » Setarea de pe WhatsApp pe care orice utilizator trebuie să o știe. Așa ești ferit de fraudele online

Setarea de pe WhatsApp pe care orice utilizator trebuie să o știe. Așa ești ferit de fraudele online

whatsApp

Anunț important pentru toți cei care utilizează platforma WhatsApp. WhatsApp a anunțat recent că toți utilizatorii ar trebui să-și schimbe setările pentru a se proteja împotriva escrocilor. Această modificare este extrem de importantă, deoarece poate împiedica înșelătoriile. Prin urmare, miliarde de oameni ar putea evita să cadă pradă escrocheriilor online plin aplicarea unui simplu truc. Iată despre ce este vorba!

Setarea de pe WhatsApp de care trebuie să ții cont pentru a nu cădea victima escrocheriilor online

WhatsApp este o aplicație extrem de populară la nivel global, fiind parte din grupul Meta, deținut de către fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Cu toate acestea, popularitatea sa face ca această platformă să fie un mediu propice pentru fraude și înșelătorii. Recent, s-a observat un nou val de țepe care circulă pe această rețea, ceea ce face necesară o atenție suplimentară din partea utilizatorilor atunci când folosesc această platformă online.

Pentru a fi protejat pe WhatsApp, este crucial să configurezi setările de confidențialitate, mai ales cu privire la poza de profil. Acest lucru va limita accesul la poza ta de profil și va împiedica ca străinii să-ți fure identitatea în mediul digital. În primul rând, trebuie să alegi opțiunea de a-ți pune poza de profil în modul privat, astfel încât să poată fi văzută doar de contactele în care ai încredere și pe care le cunoști și în viața reală.

Pentru a face acest lucru, trebuie să apeși pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus al ecranului și să selectezi opțiunea „Setări”. De acolo, alege „Confidențialitate”, apoi „Poză de profil”. În această secțiune, ai posibilitatea să selectezi cine poate vedea poza ta de profil, prin alegerea opțiunilor „Contactele mele” sau „Nimeni”. Asigură-te că nu lăsați opțiunea „Toți” selectată!

Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a fi în sigurnață pe WhatsApp

  • Setează-ți profilul în modul privat, astfel încât doar persoanele de încredere să poată vedea poza de profil și numărul tău de telefon.
  • Nu descărca și nu da click pe link-urile dubioase primite de la persoane necunoscute sau din grupurile în care nu ai încredere.
  • Nu furniza niciodată informații personale sau financiare sensibile în conversații.
  • Nu accesa contul de WhatsApp pe dispozitive nesigure sau publice, cum ar fi internetul unui bar sau al unei biblioteci.
  • Activează verificarea în doi pași în setările contului pentru a proteja împotriva accesului neautorizat.
  • Nu instala aplicații nesigure sau neautorizate care pretind că îți oferă funcții suplimentare pentru WhatsApp.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: