Redactia.ro
Home » Știri » Sfatul eficient al unui grădinar. Cum să fertilizezi roșiile și castraveții

Sfatul eficient al unui grădinar. Cum să fertilizezi roșiile și castraveții

Sfatul eficient al unui grădinar. Cum să fertilizezi roșiile și castraveții

Un grădinar a decis să împărtășească sfatul lui legat de fertilizarea roșiilor și castraveților, deoarece această metodă dă roade. Iată pașii.

Sfatul eficient al unui grădinar. Cum să fertilizezi roșiile și castraveții

Toate soiurile de plante și legume au nevoie de elemente nutritive pentru a crește, pentru că le hrănesc în profunzime. Un grădinar a împărtășit sfatul lui legat de fertilizarea roșiilor și castraveților, deoarece această metodă ar da roade. Iată pașii care trebuie urmați.

Întâi de toate, trebuie să aveți la îndemână o oală cu o capacitate mai mare de patru litri, pentru că volumul de apă va crește. Încălziți patru litri de apă până la o temperatură de cel mult 38 de grade Celsius (temperaturile mai ridicate de atât pot omorî drojdiile), apoi dizolvați 15 linguri de zahăr și 15 grame de drojdii uscate.

„Lasă drojdiile să acționeze timp de 5-10 ore, amestecând din când în când lichidul. Eu prefer să prepar fertilizantul în prima parte a zilei, pentru ca seara să-l am deja gata și să-l și folosesc în grădină”, a spus grădinarul, conform Secretele.com.

„La final, umple o găleată cu 6 litri de apă, completează cu 4 litri de infuzie de drojdie, după care stropește plantele cu amestecul obținut. Soluția este grozavă pentru stropirea tuturor legumelor, dar mai ales a roșiilor și a castraveților”.

„Castraveții trebuie fertilizați astfel o dată la 10-12 zile, iar roșiile și celelalte legume, o dată la 15 zile. În general, eu folosesc cam 1 litru la fiecare tufă și, înainte de fertilizare, ud bine plantele cu apă curată”, a mai spus acesta.

Soluția poate fi folosită inclusiv pentru stropirea frunzelor, nu numai pentru fertilizarea la rădăcină. Pentru rezultate trebuie să aveți răbdare cam 5-6 zile. Cel mai bine este să stropiți seara plantele și legumele, înainte de apusul soarelui, ca să nu fie pârjolite de soare și să rețină toți nutrienții necesari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: