Redactia.ro
Home » Știri » Sfinții Apostoli Petru și Pavel, în calendarul ortodox. Ce înseamnă, de fapt, această sărbătoare

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, în calendarul ortodox. Ce înseamnă, de fapt, această sărbătoare

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți în fiecare an de către toți creștinii. Toți, nu sunt mulți aceia care știu care este semnificația acestei sărbători religioase, cu adevărat.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, în calendarul ortodox

În acest an, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel va începe luni, 20 iunie, și va avea o durată de nouă zile. Cei doi sfinți sunt sărbătoriți amândoi în aceeași zi, pentru că aceea este data la care și-au dat viața pentru Hristos, în anul 67. Atunci era la putere împăratul Nero, care era faimos pentru faptul că îi ura pe creștini și îi prigonea. După întâlnirea cu acesta, cei doi au fost uciși, în momentul în care temutul împărat a aflat că sunt creștini și îl laudă pe Hristos.

În popor, sărbătoarea mai este numită și Sân Petru de vară. Înainte de aceasta, creștinii trebuie să țină post. De altfel, acesta este singurul post variabil de pe tot timpul anului.

Tot în tradiția populară, aceasta sărbătoare semnifică începutul verii agrare și momentul pentru începerea secerișului.

Despre Sfântul Petru se spune că este patronul ploii și căldurii și îi pedepsește cu tunete și fulgere pe cei care îl nesocotesc.

Sfântul Petru primește cheile de la poarta Raiului

De altfel, de multe ori Sfântul Petru este înfățisat drept un om simplu, cu haine țărănești, care fie muncește câmpul, fie are grijă de animale.

Se mai consideră că Sfântul Petru primește cheile de la porțile Raiului. Dumnezeu îi dă această posibilitate pentru că este credincios, bun la suflet și milostiv față de toate creaturile.

Odată ajuns în Rai, sfântul are grijă să le dea hrană tuturor animalelor, în special lupilor. Tocmai de aceea, această sărbătoare religioasă mai este cunoscută și sub denumirea de Sărbătoarea lupilor.

De asemenea, legat de sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel este și apariția licuricilor.

Despre aceștia se spune că sunt scântei care vin pe pământ, după ce Sfântul Petru dă cu biciul în Rai. Licuricii sunt trimiși de Sfântul Petru pe pământ pentru a-i ajuta pe oamenii rătăciți în păduri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: