Redactia.ro
Home » Știri » Shanghai, carantină totală extinsă. China testează toți cei 26 de milioane de locuitori ai orașului

Shanghai, carantină totală extinsă. China testează toți cei 26 de milioane de locuitori ai orașului

Oraşul Shanghai rămâne în carantină totală. Asta în timp ce China analizează rezultatele unui exerciţiu de testare pentru COVID-19 a tuturor celor 26 de milioane de locuitori, au anunţat, luni, autorităţile locale, scrie Reuters.

Oraşul Shanghai extinde carantina totală pentru cele 26 de milioane de locuitori

Oraşul chinez a impus carantina în două etape pe 28 martie, iniţial în cartierele estice, iar ulterior tot oraşul a impus aceeaşi restricţie. Restricţiile ar fi trebuit să se încheie marţi, la ora locală 5 dimineaţa.

Autoritățile au decis însă să extindă carantina totală. Autoritățile sanitare chineze analizează teste COVID în cadrul unui exercițiu masiv de testare a tuturor celor 26 de milioane de rezidenți ai orașului, au declarat luni autoritățile, potrivit Reuters. Nu a fost menţionată o dată exactă când restricţiile vor fi înlăturate.

Niciun locuitor nu are voie să părăsească locuința. Excepție: urgențe medicale

Pe perioada lockdown-ului, locuitorii vor avea permisiunea de a părăsi locuinţa doar pentru tratament medical, însă nu s-a comunicat o dată până la care vor fi în vigoare restricțiile.

China testează toți cei 26 de milioane de locuitori din Shanghai

China a trimis armata şi mii de angajaţi din domeniul sănătăţii în Shanghai pentru a ajuta la efectuarea testelor COVID-19 pentru toţi cei 26 de milioane de locuitori ai metropolei, fiind cea mai amplă astfel de acţiune de la începutul pandemiei de coronavirus.  Pe 3 aprilie, au fost raportate 8.581 de cazuri asimptomatice şi 425 de cazuri simptomatice de COVID-19.

Oraşul efectuează un exerciţiu de eliminare a COVID-19, bazat pe testarea, urmărirea şi carantinarea tuturor cazurilor pozitive şi a contactelor lor apropiate.   China foloseşte în principal testarea în comun, o procedură în care până la 20 de mostre de tampon sunt amestecate pentru o procesare mai rapidă.

De asemenea, oraşul a transformat mai multe spitale, săli de sport, blocuri de apartamente şi alte locaţii în spaţii speciale pentru carantină.   Persoanele care refuză să fie testate pentru COVID-19 fără un motiv justificat se vor confrunta cu pedepse administrative sau penale, a anunţat, sâmbătă, Poliţia din Shanghai.

Ce spune președintele chinez

Preşedintele chinez Xi Jinping a îndemnat ţara să elimine focarul cât mai curând posibil, respectând politica de „eliminare dinamică”.

Sâmbătă, vicepremierul Sun Chunlan a cerut oraşului ”să întrepriundă acţiuni hotărâte şi rapide” pentru ţine sub control pandemia.

Autorităţile din oraşul Suzhou au anunţat că au detectat o versiune a subvariantei Omicron BA.1.1 care nu se potriveşte cu nicio altă variantă din baza de date naţională sau din baza de date internaţională de urmărire a variantelor GISAID, conform presei chineze. Cotidianul de stat Science and Technology Daily a comunicat că rămâne neclar dacă virusul este o nouă sub-ramură a Omicron şi că apariţia a una sau două versiuni noi este normală, având în vedere răspândirea Omicronului în China.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: