Redactia.ro
Home » Știri » Și-au găsit casa locuită după ce s-au întors din vacanța de Crăciun! De ce nu-i pot da afară pe ocupanții ilegali

Și-au găsit casa locuită după ce s-au întors din vacanța de Crăciun! De ce nu-i pot da afară pe ocupanții ilegali

O familie de români și-a găsit locuința din Italia ocupată de altcineva după ce s-au întors din România după sărbătorile de iarnă. Cine sunt cei care au ocupat ilegal locuința și de ce nu-i pot evacua autoritățile?

Și-au găsit casa locuită de altcineva

Un cuplu de români și fiul lor s-au întors în România de Crăciun pentru a petrece sărbătorile de iarnă cu cei dragi. După doar o săptămână de ședere în țara natală, ei s-au întors în Italia, acolo unde locuiau de mai multă vreme într-o locuință socială. Surpriză, însă. Casa era deja locuită de alte persoane, informează Il Giornale di Agrigente.

Românii au încercat în zadar să-i convingă pe ocupanții ilegali să părăsească locuința. Aceștia nu s-au dat plecați, pe motiv că nu au unde în altă parte să locuiască. Și-n ciuda faptului că românii au depus o plângere împotriva acestor vizitatori nepoftiți, autoritățile spun că va dura până ce instanța le va face dreptate. Așa se face că românii vor fi nevoiți să locuiască o perioadă la apropiați.

Un fenomen tot mai des întâlnit în Italia

Românii se plâng că apartamentul tocmai ce fusese renovat pe banii lor, dar și că toate lucrurile care le aparțineau se află în continuare în interiorul locuinței. Până și actele românilor, cesionarii de drept ai apartamentului, se găsesc acolo.

Presa locală titrează că Poliția este reticentă în a-i evacua pe cei care locuiesc ilegal, așa că românii vor avea de așteptat până ce instanța le va da dreptate. Acest fenomen e tot mai des întâlnit în ultima perioadă, iar autoritățile s-au gândit deja la o soluție în acest sens. Potrivit presei din peninsulă, se va alcătui un fond de solidaritate, în valoare de 10 milioane de dolari, care va veni în ajutorul proprietarilor de locuinței care se trezesc fără case din cauza ocupanților ilegali.