Redactia.ro
Home » Monden » Silvana Rîciu și soțul ei au ajuns în fața anchetatorilor: „Toată lumea s-a grăbit să spună că primim bani degeaba”

Silvana Rîciu și soțul ei au ajuns în fața anchetatorilor: „Toată lumea s-a grăbit să spună că primim bani degeaba”

Silvana Rîciu și Nicușor Ioniță au ajuns în fața judecătorilor.

2024 a început cu provocări semnificative pentru cunoscuții artiști de muzică populară, Silvana Rîciu și soțul său, Nicușor Ioniță, care se confruntă acum cu momente de cumpănă în fața instanței. Cei doi artiști, iubiți pentru interpretările lor apreciate, au ajuns în instanță pentru a-și căuta dreptatea într-o situație delicată legată de datorii consistente, cu implicații financiare semnificative.

Concret, Silvana Rîciu și Nicușor Ioniță au fost suprinși cu o povară financiară de peste 40.000 de lei, datorii pe care li s-a impus să le restituie statului. Această situație apărută peste noapte se datorează indemnizațiilor pe care artiștii le-au primit în timpul pandemiei, o practică comună în rândul acestora, dar care acum a generat o serie de dificultăți financiare pentru cei doi soți.

Indemnizația primită de artiști în pandemie

În timpul pandemiei, artiștii nu au putut să își desfășoare activitatea, iar statul a intervenit acordând indemnizații pentru a-i sprijini. Cu toate acestea, Silvana Rîciu explică că, ulterior, s-a aflat că 42% din suma primită trebuie restituită. Această situație a generat dificultăți majore, având în vedere că mulți artiști au cheltuit deja banii primiți pentru a acoperi necesitățile de zi cu zi. Silvana și Nicușor au primit notificări privind restituirea a peste 40.000 de lei, iar această sumă a devenit o povară financiară dificil de gestionat.

„În perioada pandemiei artiștii nu au fost lăsați să muncească, iar statul a dat indemnizații. Toată lumea s-a grăbit să spună că primim bani degeaba. Lucrurile nu au stat chiar așa, ulterior am aflat că din suma respectivă de 4000 de lei pe lună, trebuie să plătim 42%. După ce s-a încheiat perioada, adică după ce banii au fost cheltuiți. Bineînteles că nimeni nu a avut bani să dea pe atâtea luni cei 42% și ni s-a pus popriri pe conturi. Până nu de mult am am avut și eu poprire. În acest timp, statul a impus să se mai ia din aceste sume. Fiecare artist avea de dat banii înapoi pe 5, 6, 7 luni, alții pe 11 luni. Mie și soțului meu ne-a venit notificare să dam înapoi peste de 40.000 de lei. Noi am platit impozit pe banii aceștia. Am ajuns în această situație deoarece nu aveai voie să faci nici măcar 1 leu peste suma pe care o primeai din indemnizație, pentru că ți se ia indemizația înapoi. Noi am mai primit de la acea asociație pentru drepturi de autor, din când în când, câte 100 de lei, câte 200 de lei. Acestea sunt drepturi intelectuale, nu am deschis gura să cântăm în acea perioadă, nici nu aveam unde”, a declarat Silvana Rîciu pentru Spynews.ro.

Ce a mărturisit Silvana Rîciu

Cu un venit diminuat considerabil în urma pandemiei și a desființării multor instituții de cultură cu care artiștii aveau contracte, familia compusă din cei doi soți și cei trei copii resimte acum presiunea financiară. Silvana Rîciu subliniază că au încredere în justiție și speră că vor găsi dreptate în această situație dificilă.

„Nu avem de unde să dăm acești bani. După pandemie s-au desfințat foarte multe instituții de cultură cu care eu aveam contracte, câștigam bani. Deci… sursele de venit s-au diminuat considerabil. Noi suntem o familie cu trei copii, au necesități, merg la școală, grădiniță. Tind să am încredere în justiție, vreau să-mi găsesc dreptatea”, a mai spus artista.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: