Redactia.ro
Home » Știri » Simona Halep a dat marea veste. Ce decizie a luat tensimena la vârsta de 33 de ani

Simona Halep a dat marea veste. Ce decizie a luat tensimena la vârsta de 33 de ani

Simona Halep, una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din România, a anunțat la 33 de ani planurile sale pentru revenirea pe teren. După o perioadă dificilă din cariera sa, marcată de accidentări și suspendarea temporară din circuitul WTA, Halep este hotărâtă să revină în competiții și să lupte din nou pentru titluri. „Ăsta e planul acum”, a declarat ea cu entuziasm, menționând că își dorește să fie sănătoasă și aptă pentru a juca la un turneu din Hong Kong la sfârșitul lunii octombrie. 

Ce planuri de viitor are Simona Halep

Cu ocazia aniversării sale de 33 de ani, Simona Halep își petrece ziua de naștere în România, înconjurată de familie și prieteni. Este un moment rar pentru campioana de la Roland Garros și Wimbledon, care în ultimii ani a fost mai mereu pe drumuri, participând la diverse competiții internaționale. Cu toate acestea, ziua ei de naștere vine și cu un anunț important pentru fanii săi: Halep intenționează să revină pe teren la sfârșitul lunii octombrie, participând la un turneu în Hong Kong, dacă recuperarea sa decurge conform planului.

Simona a menționat că, deși încă se află în recuperare după o accidentare la genunchi, este optimistă că va putea concura din nou în curând. „E greu să spun acum pentru că încă sunt în recuperare cu genunchiul, plănuiesc ca la final de octombrie să merg să joc un turneu în Hong Kong. Mi-aș dori tare mult, pentru că mi-e dor, simt lipsa competiției și sper să fiu sănătoasă și aptă să joc. Ăsta este planul acum”, a declarat Simona Halep.

O perioadă dificilă în cariera sportivei 

Ultimul meci disputat de Halep a avut loc la turneul WTA 125 de la Paris, pe 15 mai, unde a fost eliminată de americanca McCartney Kessler. De atunci, cariera sa a fost afectată de o accidentare care a necesitat o perioadă lungă de recuperare. Cu toate acestea, accidentarea la genunchi nu a fost singura provocare. În luna martie, Halep a reușit să își reducă suspendarea pentru dopaj de la patru ani la doar nouă luni, ceea ce i-a oferit șansa de a reveni mai devreme în competiții.

Cu toate că a primit un wildcard pentru a participa la turneul din Miami, unde a încercat să își facă revenirea pe teren, Halep a fost eliminată în prima rundă de Paula Badosa. Problemele la genunchi au forțat-o să refuze ulterior invitații la alte turnee și să se concentreze pe recuperare.

Simona Halep a mai încercat să revină în circuitul WTA la turneul Trophée Clarins, de categorie WTA 125, însă a fost nevoită să abandoneze meciul din prima rundă din cauza problemelor la genunchi, în timp ce scorul era de 7-5, 2-3 în favoarea lui McCartney Kessler. Aceste eșecuri și accidentările au împiedicat-o să își reia complet activitatea competițională, dar Simona este hotărâtă să nu renunțe.

Primul turneu la care Simona Halep ar putea reveni cu adevărat este Toray Pan Pacific Open, care se va desfășura în Tokyo între 21 și 27 octombrie. De asemenea, ea a obținut un wildcard pentru competiția din Hong Kong, un turneu de categorie WTA 250. În cazul în care nu va putea participa la niciunul dintre aceste turnee, Simona ar putea lua o pauză suplimentară până în februarie 2024, când începe sezonul pe terenuri dure din Australia.

Performanțele carierei Simonei Halep

Cariera Simonei Halep este impresionantă și plină de realizări notabile. Ea a câștigat 24 de titluri WTA de simplu, incluzând victoriile de la Wimbledon în 2019 și Roland Garros în 2018. De asemenea, a ajuns în 18 finale WTA de simplu, printre care se numără Australian Open 2018 și Madrid 2019. Halep a obținut și un titlu la dublu, câștigând turneul de la Shenzhen în 2018, alături de Irina Begu, și a mai jucat o finală la Montreal în 2016, împreună cu Monica Niculescu.

De-a lungul carierei sale, Simona a câștigat 579 de meciuri și a pierdut 238, acumulând premii totale în valoare de 40,203,437 de dolari. Cea mai înaltă clasare a fost locul 1 mondial, pe care l-a ocupat timp de 64 de săptămâni, fiind una dintre cele mai longevive jucătoare în vârful ierarhiei mondiale.

Revenirea Simonei Halep pe teren este așteptată cu nerăbdare de fanii săi, iar decizia sa de a reveni în circuit ar putea marca un nou capitol în cariera sa strălucită. Totul depinde însă de recuperarea sa.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: