Redactia.ro
Home » Știri » Simona Halep, în sferturi la WTA Madrid. Gestul violent făcut de româncă sub privirile lui Patrick Mouratoglou

Simona Halep, în sferturi la WTA Madrid. Gestul violent făcut de româncă sub privirile lui Patrick Mouratoglou

Cum a sărbătorit Simona Halep trecerea dintre ani.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de la WTA Madrid după ce a învins-o, scor 6-4, 6-4, pe Coco Gauff. Românca nu a renunțat încă la gesturile nervoase.

Simona Halep, calificare în WTA Madrid

După un prim set în care diferența s-a făcut la micile detalii, Halep a avut nevoie de o revenire spectaculoasă de la 1-4 în a doua manșă pentru a închide partida. Întreaga dispută a durat o oră și 17 minute. Urmează un meci cu Ons Jabeur, singura jucătoare din TOP 10 mondial care se mai află la Caja Magica.

Pentru calificare, Simona primește 170.000€

Pentru calificarea în sferturi, Simona va primi 169.650 de euro şi 215 puncte în clasamentul WTA de simplu.

Ons Jabeur (Tunisia – locul 10 WTA și favorită 8) va fi adversara Simonei din sferturi. Cele două s-au întâlnit de trei ori în circuitul mondial, scorul fiind 2-1 în favoarea sportivei noastre.

Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid la edițiile din 2016 și 2017. De asemenea, ea a mai disputat finale în 2014 (învinsă de Maria Sharapova) și în 2019 (a cedat cu Kiki Bertens).

În 2021, Halep a părăsit turneul de la Caja Magica în faza optimilor (6-4, 5-7, 5-7 cu Elise Mertens).

Antrenor nou, obiceiuri vechi. Simona nu își poate controla reacțiile

Sarea de calm din finalul meciului nu a existat din cauza unei descărcări de nervi în prealabil.

Revenind de la 1-4 în setul doi, Simona Halep a trecut cu brio primul test psihologic major, sub comanda antrenorului, descurajând-o pe „Coco” Gauff prin jocul exact defensiv, care nu a permis decât un număr infim de erori.

Cu toate acestea, când Cori Gauff s-a desprins în setul al doilea, Simona Halep și-a pierdut cumpătul preț de câteva secunde, în care și-a lovit fruntea cu palma, în semn de auto-reproș.

Nu este un gest singular în istoria meciurilor Simonei Halep, obișnuită să își exprime starea de nervozitate pe teren tocmai pentru a-și recupera starea de calm cât mai repede, în vederea punctelor următoare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: