Redactia.ro
Home » Știri » Simona Halep merge până în pânzele albe pentru a-și face dreptate. A solicitat despăgubiri de ordinul milioanelor de dolari

Simona Halep merge până în pânzele albe pentru a-și face dreptate. A solicitat despăgubiri de ordinul milioanelor de dolari

simona halep

Simona Halep a luat măsuri după ce a fost suspendată pentru o perioadă de patru ani din tenis de către Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA). Tribunalul a acceptat argumentul româncei, care susținea că a consumat suplimente alimentare contaminate. Cu toate acestea, s-a specificat că cantitatea de substanță Roxadustat găsită în proba pozitivă nu putea fi explicată doar prin consumul de suplimente. Acum, jucătoarea de tenis a decis să dea în judecată compania care a produs suplimentul contaminat. Iată detaliile!

Simona Halep merge până în pânzele albe pentru a-și face dreptate. A solicitat despăgubiri de ordinul milioanelor de dolari

Simona Halep se confruntă cu un moment dificil în cariera sa, după ce a fost suspendată de către ITIA pentru o perioadă de 4 ani din cauza acuzațiilor de dopaj.

Românca a fost plasată în suspendare provizorie în octombrie 2022, iar termenul perioadei de ineligibilitate este stabilit între 7 octombrie 2022 și 6 octombrie 2026. Deși tribunalul a acceptat argumentul sportivei referitor la consumul de suplimente alimentare contaminate, s-a subliniat că cantitatea de substanță Roxadustat ingerată de Halep nu ar putea explica în totalitate concentrația detectată în proba pozitivă.

Simona a anunțat că intenționează să depună un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) și a inițiat deja acțiuni legale împotriva companiei Schinoussa Superfood, producătoarea suplimentului contaminat (Keto MCT). Această informație a fost dezvăluită de către avocatul Simonei, Bogdan Stoica.

„Am dat în judecată compania canadiană, cred că în urmă cu o lună și ceva. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubiri și nu are implicații în dosarul sportiv”, a declarat avocatul Simonei Halep. Acesta nu a dorit să dezvăluie suma pe care sportiva a cerut-o despăgubire, însă se vehiculează că aceasta atinge aproximativ zece milioane de dolari.

Ce a declarat avocatul Simonei Halep

Se pare că Simona Halep nu ar fi menționat consumul suplimentului pe care îl lua, la recomandarea fizioterapeutei sale, Candice Gohier, din cauza faptului că pur și simplu a uitat. Avocatul româncei a dorit să aducă lămuriri cu privire la acest aspect.

„Este adevărat. Nu a completat. Trebuie să înțelegeți că, de-a lungul timpului, Simona a făcut peste 200 de teste. În general, în aceste formulare nu treci ce mănânci, treci de obicei lucrurile care au un caracter medical, care se dau cu prescripție sau lucrurile de genul acesta. Pur și simplu a uitat, asta a fost explicația, mai ales în condițiile în care venirea acestor suplimente și debutul administrării lor a fost cu o zi înainte de aceste teste.

Trebuie să înțelegem faptul că nu a menționat pe acel formular aceste suplimente nu are niciun fel de semnificație juridică, nici măcar experții ITIA nu au contestat vreo clipă că suplimentele au ajuns la New York, la hotelul în care stătea Simona Halep. Lucrurile acestea sunt acceptate, a fost o simplă scăpare”, a declarat avocatul Simonei Halep, conform Euronews.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: