Redactia.ro
Home » Știri » Simulare BAC 2021. Ce subiecte au avut elevii la limba română

Simulare BAC 2021. Ce subiecte au avut elevii la limba română

GALERIE FOTO (2)

Elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut, luni, prima probă a simulării examenului de Bacalaureatul din acest an, la limba și literatura română. Au avut de rezolvat trei subiecte.  

Simulare BAC 2021. Ce subiecte au avut elevii la limba română

Au început simulările pentru examenul de Bacalaureat din 2021. Luni, elevii au susținut prima probă, la limba și literatura română. Au fost aceleași subiecte atât pentru profilul umanist, cât și pentru cel real, informează Digi 24.

Primul subiect a constat în răspunsuri pe baza unui text la prima vedere din Mărturisiri literare, de Jean Bart, dar și în compunerea unui textul argumentativ, despre importanța implicării civice în perioadele de criză. La subiectul al II-lea, elevii au avut de făcut tot un text argumentativ, dintr-un fragment din Conul Leonida față cu reacțiunea de I.L Caragiale. Iar la subiectul III, elevii au avut de făcut un eseu pe baza unei opere de Ioan Slavici.

simulare-bac-limba-romana1

Anul acesta, au fost prezenți 112.153 de elevi pentru susținerea simulării de Bac la limba română. Cinci dintre aceștia, au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, potrivit unui comunicat de presă. Au fost și elevi din 78 de licee din țară, care nu s-au putut prezenta pentru susținerea simulării din cauza că rata de incidență în zonă a depășit  6/1000 locuitori.

simulare-bac-limba-romana2

Simulări desfășurate în condiții speciale

Au fost și elevi care au avut nevoie să susțină proba simulării la limba română, în condiții speciale. Mai exact, au fost aprobate 76 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale (la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, cu asigurarea unui interpret mimico-gestual).

Orarul simulărilor

Luni, proba la Limba şi literatura română – proba E.a), marţi,  simularea probei obligatorii a profilului – proba E.c).Î n 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d), iar pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

În ceea ce priveșt Evaluarea Națională, pentru elevii clasei a VIII-a, va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română. În 30 martie va avea loc simularea la matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine, pe 31 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: