Redactia.ro
Home » Știri » Site-ul Poliției Române a fost atacat cibernetic. Hackerii pro-ruși Killnet au amenințat că vor ataca peste 300 de entități din România

Site-ul Poliției Române a fost atacat cibernetic. Hackerii pro-ruși Killnet au amenințat că vor ataca peste 300 de entități din România

atacuri cibernetice

Sămbată site-ul Poliției Române a fost atacat cibernetic. Se pare că hackerii pro-ruși continuă atacurile cibernetice asupra României. Oficialii din Poliția Română au confirmat că este vorba despre un atac cibernetic, care a fost revendicat între timp de gruparea de hackeri Killnet.

Site-ul Poliției Române a fost atacat cibernetic

Sâmbătă seara, înaintea orei 18, site-ul Poliției afișa mesajele: „acest site nu poate fi accesat” și „A durat prea mult ca www.politiaromana.ro să răspundă”.

După aproximativ două ore, Poliția Română a transmis că a  remediat situaţia apărută şi că a fost restabilit accesul publicului către site-ul instituției.

Atacul a fost revendicat de gruparea de hackeri pro-ruși Killnet. „https://politiaromana.ro Doborât de echipele #Killnet #Yourdaddysec”, au transmis hackerii pe un cont de Telegram.

Poliția Română transmite că atacul cibernetic nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Hackerii pro-ruși au amenințat că vor ataca peste 300 de entități din România

Atacul are loc în aceeași zi în care hackerii pro-ruși de la Killnet au amenințat că vor ataca peste 300 de entități din România.

Cu câteva ore înainte, hackerii au publicat o listă cu posibile viitoare ținte. Între acestea se numără site-uri ale presei, ale instituțiilor de învățământ, ale hypermarketurilor, ale partidelor politice, ale instituțiilor, ale spitalelor private sau de stat.

Printre instituțiile de presă vizate se numără și stirileprotv.ro, digi24.ro, antena3.ro, realitatea.ro, kanald.ro și primatv.ro.

Atacurile cibernetice continuă după ce hackerii au blocat site-ul Guvernului

Amenințările vin după ce vineri hackerii au atacat mai multe site-uri, printre care și cel al Guvernului.

Vineri dimineaţă, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

Atacul a fost revendicat, conform mai multor relatări media, de grupul de hackeri pro-rus Killnet, într-un mesaj pe Telegram. Grupul a invocat declaraţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu privind furnzarea de armament Ucrainei.

bh

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: