Redactia.ro
Home » Știri » Situație halucinantă în Prahova. O avocată își învăța copiii să tragă cu arme comercializate ilegal

Situație halucinantă în Prahova. O avocată își învăța copiii să tragă cu arme comercializate ilegal

GALERIE FOTO (2)

Un caz recent din Baroul Prahova a atras atenția opiniei publice, întrucât o avocată a fost reținută de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești sub acuzația de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Potrivit anchetatorilor, avocata în cauză a achiziționat o armă de TIR neletală, care trebuia autorizată în România, prin intermediul unei platforme comerciale online, însă nu a declarat această achiziție conform legii.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul avocatei, anchetatorii au descoperit cu surprindere alte trei arme pe care aceasta le achiziționase în scopul de a le oferi copiilor săi în vârstă de șapte și zece ani. Mai grav, aceste arme erau lăsate la îndemâna copiilor, iar fiul cel mai mare al avocatei le utiliza în mod regulat pentru a vâna păsări. Astfel, situația devenea tot mai periculoasă și alarmantă.

Avocată din Prahova, reținută pentru deținere ilegală de arme

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au decis să inițieze acțiunea penală împotriva avocatei, deoarece aceasta a achiziționat fără drept o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4.5 mm, prin intermediul unei platforme online, de la o persoană juridică din Polonia. Această armă a fost introdusă ilegal în România la începutul lunii februarie 2023, prin intermediul unei firme de curierat, și a fost deținută ilegal de către avocată până la data de 6 iulie 2023.

În cadrul investigației desfășurate de procurori, două percheziții au fost efectuate joi la domiciliul avocatei și la o altă adresă din comuna Măgurele, județul Prahova. La locuința avocatei, anchetatorii au descoperit alte trei arme și muniție, printre care se numărau un pistol cu inscripția H8R SUPERMAGNUM calibru 6 mm, încărcat cu butelie de gaz, o pușcă de culoare maro cu seria S/N 147529 și inscripția MADE IN CHINA și o pușcă de culoare neagră cu seria 2525020C22000898 și inscripția THETA8X. Toate aceste arme au fost achiziționate de către avocată cu scopul exclusiv de a fi folosite de cei doi copii minori ai săi, în vârstă de 7 și 10 ani.

Avocata își învăța copiii să tragă cu arma

Cu toate acestea, descoperirea celor patru arme și a muniției a fost însoțită de un aspect extrem de îngrijorător. Acestea erau lăsate la îndemâna copiilor, pe o masă din garajul locuinței avocatei, fără a fi asigurate în vreun fel. Fiul cel mai mare al avocatei, în vârstă de 10 ani, folosea în mod regulat aceste arme pentru a împușca păsările din apropiere, fără să aibă dreptul sau măcar un minim de instruire în acest sens. Această neglijență periculoasă și lipsa de responsabilitate a pus în pericol atât viața copiilor, cât și a altor persoane din jur.

Reținerea avocatei face parte dintr-o investigație mai amplă privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor. La sfârșitul lunii iunie, aproximativ 150 de percheziții au avut loc într-un dosar în care se investighează vânzarea ilegală a armelor cu aer comprimat destinate tirului sportiv, prin intermediul unei platforme autohtone, de către două firme din Polonia. Autoritățile urmăresc să documenteze activitatea infracțională a acestor societăți comerciale și să scoată din circuitul ilegal armele introduse fără drept pe teritoriul României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: