Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Socrii râd de mama mirelui, care este menajeră, până când ea urcă pe scenă să felicite mirii. Ce a spus femeia i-a lăsat fără replică pe toți

Socrii râd de mama mirelui, care este menajeră, până când ea urcă pe scenă să felicite mirii. Ce a spus femeia i-a lăsat fără replică pe toți

Mama mirelui, Maria, a avut în sfârșit ocazia să își cunoască socrii, dar aceștia nu au tratat-o cu amabilitate. Când au întrebat-o ce diplomă de studii are, Maria a răspuns: „Nu am avut ocazia să-mi termin studiile.”

Răspunsul ei a fost întâmpinat cu râsete condescendente din partea părinților miresei. Pe parcursul nunții, aceștia șușoteau pe la spatele ei, făcând comentarii răutăcioase despre slujba Mariei, care era menajeră.

Socrii, care organizaseră un eveniment fastuos cu mulți invitați VIP, păreau jenați de fiecare dată când cineva întreba cine era Maria. În loc să o prezinte cu mândrie drept mama mirelui, evitau adevărul.

Deodată, Maria a urcat pe scenă pentru a felicita tinerii căsătoriți. Mulți invitați au început să șoptească și să murmure. Dar Maria nu era afectată de judecățile lor. Inima ei era plină de mândrie pentru fiul său și noua lui soție.

Întreaga petrecere de nuntă a rămas fără cuvinte când umila menajeră a luat microfonul.

Oamenii tind să judece fără să cunoască povestea cuiva. Acesta a fost cazul Mariei, care a muncit din greu zi de zi pentru a-i oferi fiului său cele mai bune șanse pentru un viitor luminos. Într-o zi, Maria le-a dovedit tuturor că presupunerile lor erau greșite.

Viața Mariei a fost mereu o luptă constantă. Provenea dintr-un mediu sărac și, în ciuda tuturor eforturilor, părea mereu că primește cea mai proastă parte a sorții. Și-a dedicat întreaga viață asigurându-se că fiul ei, Aiden, are parte de o educație cât mai bună.

Maria lucra pentru o firmă de curățenie ca menajeră și se străduia adesea să își achite toate datoriile. Muncea câte 12 ore pe zi pentru a-i putea oferi lui Aiden hrană și tot ce avea nevoie. Când Aiden a crescut, ea l-a trimis la un internat bun din suburbii.

Ani mai târziu, Aiden a excelat în științe și i-a spus Mariei că avea oportunitatea de a face practică cu un doctor într-o clinică medicală. A decis că asta își dorea să facă când va crește. De asemenea, i-a spus că a cunoscut o fată pe nume Linda în timpul practicii și că au început să se întâlnească.

„Doar amintește-ți, unii dintre noi poate venim de la nimic, dar asta nu înseamnă că nu putem deveni cineva,” i-a scris Maria fiului său.

Linda era fiica unui alt doctor din clinică. „Ascultă, fiule, nu vreau să-ți frângă inima. Dar Linda provine dintr-o familie înstărită, iar familia ei ar putea să te privească de sus,” i-a scris Maria lui Aiden.

„Nu-ți face griji, mamă. Știe de unde venim și nu îi pasă. Mă iubește așa cum sunt. O să vezi,” i-a răspuns Aiden. Aiden și Linda au rămas împreună după terminarea liceului și au urmat aceeași facultate.

„O să muncesc din greu să mă asigur că poți merge la facultate. Mama te acoperă, bine?” i-a spus Maria lui Aiden înainte să urce în autobuz. Maria s-a asigurat să îi scrie lui Aiden de câte ori putea. Odată ce Maria a cunoscut-o pe Linda, a înțeles de ce Aiden o iubea atât de mult. Linda era modestă și nu o judeca pe Maria, chiar și după ce a aflat unde lucra. Când Aiden i-a dezvăluit Mariei că el și Linda s-au logodit, Maria le-a dat binecuvântarea imediat.

Maria a decis să organizeze o petrecere de logodnă la un restaurant local pentru a sărbători și pentru a-i cunoaște pe părinții Lindei, Hugh și Elizabeth. „Nu cred că asta se va întâmpla, Maria. Părinții mei sunt foarte snobi, iar când au aflat despre trecutul lui Aiden, nu i-au dat binecuvântarea,” i-a spus Linda.

După o vreme, Hugh și Elizabeth, cu greu, i-au dat binecuvântarea lui Aiden și au fost de acord să plătească pentru nuntă. Ceremonia a fost destul de extravagantă. Linda a purtat o rochie de mireasă de designer, cadou de la bunica ei. Tortul a fost imens, iar Hugh a angajat un bucătar celebru pentru a se ocupa de meniu.

Maria a avut în sfârșit ocazia să-i cunoască pe Hugh și Elizabeth, dar aceștia nu au tratat-o cu amabilitate. Când au întrebat-o ce diplomă are, Maria a răspuns: „Nu am avut ocazia să-mi termin studiile pentru că tatăl lui Aiden m-a lăsat să-l cresc singură.” „Ei bine, dacă noi nu am fi muncit din greu, nu i-am fi putut oferi Lindei toate acestea,” i-a replicat Elizabeth, cu o atitudine arogantă. Hugh și Elizabeth aveau invitați VIP, inclusiv oameni de afaceri cunoscuți din oraș. Când au fost întrebați cine este Maria, păreau jenați să dezvăluie că era mama mirelui.

După ce au fost rostite jurămintele, a venit rândul familiilor mirilor să țină discursuri. Hugh și Elizabeth au urcat primii pe scenă pentru a-i felicita pe tinerii căsătoriți. Apoi au dezvăluit cadoul lor, care i-a surprins pe Aiden și Linda, deoarece Hugh deja plătise pentru nuntă. „Știm că sunteți în căutarea unei case și că vă veți muta împreună în curând. Așa că vom plăti pentru toate mobila și electrocasnicele,” a spus Hugh.

„Odată ce ați găsit casa, va fi complet mobilată,” a adăugat Elizabeth. Cadoul a fost întâmpinat cu aplauze din partea invitaților, iar Hugh și Elizabeth priveau cu mândrie reacția acestora.

A venit apoi rândul Mariei să urce pe scenă. Mulți invitați au început să șoptească și să murmure, așteptându-se la un cadou mult mai modest în comparație cu cel al părinților Lindei.

Maria și-a șters o lacrimă de bucurie în timp ce îi felicita pe miri. Nu-i păsa de judecata celor din jur. Era doar mândră de fiul său și de nora ei. Dar ceea ce a spus apoi a șocat întreaga petrecere de nuntă. Putea să simtă că Hugh și Elizabeth râdeau de ea, nu cu ea. Maria a băgat mâna în poșetă și a scos un plic înainte de a continua.

„Ceea ce este amuzant e că ai obținut oricum o bursă pentru a studia medicină, așa că nu ai avut nevoie de toți banii pe care i-am economisit. Așa că acum, că ești pe cale să devii doctor și te căsătorești cu această tânără minunată, ce mod mai bun de a vă felicita decât să vă cumpăr o casă,” a dezvăluit Maria.

Întreaga petrecere a rămas fără cuvinte când Maria a deschis plicul și le-a înmânat lui Aiden și Lindei un set de chei. Toți s-au ridicat și au aplaudat, în timp ce Hugh și Elizabeth au rămas uimiți.

După ceremonie, Hugh și Elizabeth și-au cerut scuze față de Maria. „Ne pare foarte rău. Te-am tratat greșit din momentul în care te-am cunoscut. Ne cerem scuze că te-am judecat. Ne-ai arătat cu adevărat cât de extraordinară ești,” i-a spus Elizabeth Mariei.

„Doar amintește-ți, unii dintre noi poate venim de la nimic, dar asta nu înseamnă că nu putem deveni cineva,” i-a răspuns Maria.

Până la sfârșitul anului, Aiden și-a terminat doctoratul și s-a alăturat clinicii lui Hugh pentru a lucra ca medic. Aiden a insistat ca Maria să se retragă din slujba de menajeră. Hugh și Elizabeth au urmat exemplul la scurt timp. Linda i-a organizat Mariei o petrecere de pensionare, iar Aiden i-a cumpărat o mașină nouă pentru a-i mulțumi pentru tot.

Curând, Aiden și Linda au avut copii. Maria și-a asumat cu bucurie rolul de bunică, un rol pe care l-a împărțit fericită cu Hugh și Elizabeth.

Ce putem învăța din această poveste?

Nu lua la inimă judecățile negative. Tot ce a contat pentru Maria a fost fericirea și succesul fiului ei. Nu a lăsat judecățile să o doboare, iar în final, le-a dovedit tuturor că se înșelau.

Nu știi niciodată prin ce a trecut cineva. Hugh și Elizabeth aveau percepții false despre cine era Maria, bazate pe faptul că era menajeră. La final, și-au dat seama că Maria era la fel de muncitoare și demnă de respect ca oricine altcineva.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: