Redactia.ro
Home » Știri » Solstițiul de vară 2023. Câte ore va sta Soarele pe cer și ce trebuie să faci în cea mai lungă zi din an

Solstițiul de vară 2023. Câte ore va sta Soarele pe cer și ce trebuie să faci în cea mai lungă zi din an

GALERIE FOTO (2) Solstițiul de vară 2023

Solstițiul de vară este un eveniment astronomic fascinant care marchează momentul în care Soarele atinge punctul cel mai înalt pe cer, oferind cea mai lungă zi și cea mai scurtă noapte a anului. Această ocazie specială a fost sărbătorită de secole de oameni din diferite culturi, inspirând misticism, tradiții și înțelegerea ciclurilor naturii.

Anul acesta, solstițiul de vară este sărbătorit pe data de 21 iunie 2023. În această zi, Soarele va putea fi văzut pe cer timp de 15 ore, noaptea fiind destul de scurtă (în jur de aproximativ 9 ore). Începând cu 21 iunie, durata zilei va începe să scadă treptat, iar cea a nopții să crească, până la data de 21 decembrie 2023, atunci când va avea loc solstițiul de iarnă.

Semnificația astronomică a solstițiului de vară 2023

Solstițiul de vară are o semnificație astronomică profundă. În această zi, axa Pământului este înclinată cel mai mult spre Soare în emisfera nordică, ceea ce înseamnă că primim cea mai mare cantitate de lumină solară într-o zi.

Acest eveniment reprezintă un punct de cotitură în ciclurile naturii, marcând trecerea de la primăvară la vară și de la creșterea vieții la maturitate. Este un moment de celebrare a energiei și fertilității naturii, întruchipând începutul sezonului cald și generând bucurie și entuziasm.

Solstițiul de vară 2023, ziua de Sânziene
Solstițiul de vară 2023, ziua de Sânziene

Tradiții și ritualuri de solstițiu

Solstițiul de vară este însoțit de o varietate de tradiții și ritualuri specifice care variază în funcție de cultură și regiune. De exemplu, în Scandinavia, sărbătorirea solstițiului de vară este cunoscută sub numele de Midsommar și implică dansuri rituale în jurul Măiei, arderi de ruguri și petreceri în aer liber.

Această sărbătoare este legată de încrederea în puterile magice și în puterea regeneratoare a naturii. În alte culturi, solstițiul de vară este marcat prin ceremonii de rugăciune, dansuri sacre și ofrande aduse zeilor soarelui pentru a asigura recolte bogate și prosperitate.

În Europa de Est în ziua solstițiului de vară sunt sărbătorite Sânzienele. Astfel, în această zi se adună tot felul de flori frumoase cu ajutorul cărora se fac coronițe ce sunt puse pe capul femeilor. De asemenea, plantele dedicate vindecării ar putea deveni din ce în ce mai puternice în această perioadă.

Înțelegerea spirituală și simbolismul solstițiului de vară 2023

Pe lângă semnificația astronomică și tradițiile sărbătorii, solstițiul de vară are și o înțelegere spirituală profundă. Aceasta reprezintă oportunitatea de a reflecta asupra echilibrului și armoniei dintre lumina și întunericul din viața noastră.

În momentul în care Soarele atinge punctul cel mai înalt pe cer, putem medita asupra luminii interioare pe care dorim să o manifestăm în lume și asupra aspectelor noastre mai întunecate pe care dorim să le eliberăm. Solstițiul de vară ne amintește că suntem parte integrantă a ciclurilor naturii și că putem găsi înțelegere și inspirație în armonia lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: