Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Cîmpeanu, anunț despre mărirea burselor școlare: „Elevii vor primi mult mai mulţi bani“

Sorin Cîmpeanu, anunț despre mărirea burselor școlare: „Elevii vor primi mult mai mulţi bani“

Vești bune pentru elevi! Ministrul educației a făcut anunțul! Bursele de studiu au crescut. Mai mulți copii vor beneficia de bani mai mulți.

”Elevii de clasa a 5-a beneficiază de bursă de studiu şi, pentru prima oară în istoria post-decembristă a sistemului de învăţământ din România primesc aceste burse începând cu prima zi a anului şcolar”, a spus ministrul în briefingul de după şedinţa de Guvern, potrivit News.ro.

Sorin Cîmpeanu a explicat că bursa de studiu nu s-a micșorat, deși așa pare la prima vedere. Bugetul final este mai mare, chiar dacă suma lunară eșalonată este mai mică.

”Puţini primeau aceste burse. În momentul de faţă, toţi aceşti elevi primesc burse de 150 de lei, burse de studiu, vreme de 9 luni. Ca părinte, eu m-aş uita, ce e preferabil, să primesc 4 luni bursă de 200 de lei, cum era până acum, sau să primesc 9 luni, bursă de 150 de lei pe lună, cum este începând de acum, graţie acestui ordin de ministru”, a arătat Cîmpeanu.

El a precizat că numărul estimat de elevi care au nevoie de transport între localitatea de domiciliu şi şcoală este de 131.000.

„Nimeni nu a tăiat nimănui vreo bursă. În momentul în care bugetul pentru burse creşte de cinci ori, este de la sine înţeles că elevii vor primi mult mai mulţi bani, inclusiv cei din mediul rural care au nevoie de transport la şcoli.“, a adăugat ministrul.

Sorin Cîmpeanu, despre diferența dintre burse și asigurarea transportului

„De burse sociale beneficiază, de la bugetul de stat, absolut toţi elevii aflaţi în dificultate din perspectiva socio-economică. Este vorba, în primul rând, de provenienţa din familii cu venituri reduse, la care se adaugă absolut toţi copiii care au probleme cronice, la care se adaugă copiii cu dizabilităţi, la care se adaugă orfanii de unul sau ambii părinţi. Toate aceste categorii de elevi vor primi şi primesc, avem hotărârea de guvern astăzi pe agendă, burse sociale într-un cuantum de 200 de lei.

El a precizat că în anul 2020 a fost 100 de lei, înainte de anul 2020 a fost de doar câţiva lei.

„Peste aceste burse sociale pe care, repet, le primesc toţi cei care au dreptul să le primească, avem asigurarea transportului de la domiciliu la şcoală. Este deja pe circuitul de avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă, despre care am discutat, şi care sunt convins că va putea să intre săptămâna viitoare pe agenda şedinţei de guvern, prin care decontarea transportului se face dublu faţă de condiţiile de până acum“, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: