Redactia.ro
Home » Știri » Soția jurnalistului britanic mort pe o insulă în Grecia a rupt tăcerea. Cum a fost găsit englezul

Soția jurnalistului britanic mort pe o insulă în Grecia a rupt tăcerea. Cum a fost găsit englezul

O tânără a fost bătută cu bestialitate în Centrul Vechi din Capitală,

Vestea cutremurătoare care a șocat presa internațională a venit din Grecia, unde un cunoscut prezentator britanic, Michael Mosley, a fost găsit mort pe insula Symi. Soția sa, Clare Bailey Mosley, a făcut primele declarații după această pierdere devastatoare, dezvăluind detalii despre circumstanțele tragice în care și-a pierdut soțul.

Circumstanțele tragice ale dispariției

Michael Mosley a fost dat dispărut miercuri după-amiază, pe insula Symi, după ce s-a aventurat singur într-o plimbare pe o potecă de coastă. Comunitatea locală a depus eforturi considerabile pentru a-l găsi, iar trupul său neînsuflețit a fost zărit printre stâncile abrupte de pe o ambarcațiune. Printre cei aflați în barcă se aflau și primarul local, Lefteris Papakalodoukas, alături de câțiva jurnaliști.

Soția prezentatorului a explicat că Michael a greșit traseul unei drumeții și s-a prăbușit chiar înainte de a ajunge la un port de agrement, într-un loc mai retras, unde corpul său nu putea fi observat cu ușurință. „Michael a fost un om aventuros, este parte din ceea ce l-a făcut atât de special”, a precizat Clare Bailey Mosley într-un comunicat. „Este devastator că l-am pierdut pe Michael, soţul meu minunat, amuzant, amabil şi genial. Am avut o viaţă incredibil de norocoasă împreună. Ne-am iubit foarte mult şi am fost atât de fericiţi împreună”, a mai spus soția prezentatorului, potrivit stirileprotv.ro.

Sprijinul comunității și recunoștința familiei

Clare Bailey Mosley a mulțumit locuitorilor de pe insula Symi care l-au căutat fără încetare pe soțul ei. Ea a fost profund mișcată de sprijinul și căldura oferită de localnicii insulei, precum și de mesajele de încurajare venite din întreaga lume. „Unii dintre aceşti oameni de pe insulă, care nici măcar nu auziseră de Michael, au muncit din zori şi până în amurg fără să fie întrebaţi”, a spus ea. „Familia mea şi cu mine am fost extrem de reconfortaţi de revărsarea de dragoste din partea oamenilor din întreaga lume. Este clar că Michael a însemnat foarte mult pentru mulţi dintre voi”.

Primarul insulei, Lefteris Papakalodoukas, a văzut trupul neînsuflețit al prezentatorului din barca în care se afla și a declarat pentru The Associated Press că Mosley era întins cu faţa în sus lângă un gard, la 20 de metri deasupra plajei Agia Marina. „Am făcut zoom cu camerele şi am văzut că era el”, a spus el.

Moștenirea lăsată de Michael Mosley

Michael Mosley, în vârstă de 67 de ani, era un expert în diete renumit în Marea Britanie. Apărea frecvent în diverse emisiuni de la BBC și alte posturi TV, la radio și în podcasturi. A devenit cunoscut pentru cărțile sale de dietă care promovau reducerea caloriilor și postul, printre care „The Fast Diet” (2013), scrisă împreună cu jurnalista Mimi Spencer.

Popularitatea sa a crescut datorită experimentelor personale, care au inclus diverse metode, de la înghițirea viermilor intestinali și a ciupercilor magice până la postul pe care l-a folosit pentru a-și trata propriul diabet de tip 2, diagnosticat în 2012. Mosley a fost un pionier în promovarea unor metode neconvenționale de tratament și un susținător al stilului de viață sănătos, contribuind semnificativ la conștientizarea publicului cu privire la importanța nutriției și a sănătății.

Impactul său asupra sănătății publice și a stilului de viață modern este incontestabil, iar pierderea sa este resimțită profund de comunitatea internațională. Michael Mosley a lăsat în urmă o moștenire importantă prin munca sa inovatoare și prin dedicarea sa pentru educarea și îmbunătățirea vieților oamenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: