Redactia.ro
Home » Știri » Soția lui Aleksei Navalnîi, primul mesaj public după moartea lui: „Nu știu dacă să cred sau nu vestea groaznică. Putin și regimul lui sunt responsabili”

Soția lui Aleksei Navalnîi, primul mesaj public după moartea lui: „Nu știu dacă să cred sau nu vestea groaznică. Putin și regimul lui sunt responsabili”

Soția lui Aleksei Navalnîi, primul mesaj public după moartea lui: „Nu știu dacă să cred sau nu vestea groaznică. Putin și regimul lui sunt responsabili”

În urma veștii șocante despre moartea lui Alexei Navalnîi în custodia autorităților ruse, soția sa, Iulia Navalnîi, a oferit un mesaj public cu privire la tragedie și la nevoia urgentă de acțiune. Într-un discurs emoționant ținut la Conferința de Securitate de la Munchen, Iulia a subliniat responsabilitatea regimului lui Putin în tragedia care a lovit familia sa și a țării lor.

Soția lui Aleksei Navalnîi, primul mesaj public după moartea lui

Iulia a început prin a exprima îndoieli cu privire la veridicitatea știrii cumplite și sursa acesteia, menționând că nu poate fi sigură de informații deoarece vin din surse guvernamentale ruse. Cu toate acestea, ea a insistat asupra responsabilității personale pe care Putin și regimul său o poartă pentru această tragedie și pentru toate nedreptățile anterioare aduse Rusiei.

„M-am gândit multă vreme dacă ar trebui să ies aici sau să zbor direct la copiii mei. Dar apoi m-am gândit ce ar fi făcut Alexei în locul meu. Și sunt sigură că, dacă ar fi fost aici, ar fi fost pe scena asta. Nu știu dacă să cred sau nu vestea, vestea groaznică pe care o primim doar din surse guvernamentale din Rusia”, și-a început soția lui Navalnîi discursul.

Iulia Navalnîi: „Vladimir Putin trebuie să poarte responsabilitatea personală”

Aceasta solicită o mobilizare globală împotriva regimului Putin, subliniind că responsabilii trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor și că ziua aceasta va veni curând. Apelul ei a fost unul puternic către comunitatea mondială, cerând solidaritate și acțiune concertată pentru a învinge acest rău și a aduce dreptate pentru țara lor și familia sa.

„Acest regim și Vladimir Putin trebuie să poarte responsabilitatea personală pentru toate lucrurile teribile pe care le fac țării mele. Pentru că de mulți ani, și știți cu toții acest lucru, nu putem avea încredere în Putin și în guvernul Putin, ei mint mereu.

Dar dacă acest lucru este adevărat, vreau ca Putin, toți cei din jurul lui, prietenii lui Putin, guvernul lui, să știe că vor fi responsabili pentru ceea ce au făcut țării noastre, familiei mele și soțului meu. Și această zi va veni foarte curând. Și vreau să chem întreaga comunitate mondială, toți cei din această cameră, oameni din întreaga lume, astfel încât să ne unim împreună și să învingem acest rău. Am învins regimul terifiant care este acum în Rusia. Și acest regim și Vladimir Putin trebuie să poarte responsabilitatea personală pentru toate lucrurile teribile pe care le fac țării mele, țării noastre, Rusiei, în ultimii ani”, a mai spus Iulia Navalnîi.

Moartea lui Alexei Navalnîi în închisoare a ridicat întrebări serioase cu privire la condițiile din închisorile rusești și la responsabilitatea autorităților față de viața deținuților politici. În contextul mutării sale recente într-o închisoare dură de lângă Cercul Arctic și a pierderii legăturii cu susținătorii săi timp de mai bine de două săptămâni, cercetările cu privire la cauzele decesului său sunt în curs de desfășurare, potrivit TASS.

 

Sursa foto: RTV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: