Redactia.ro
Home » Știri » Statele UE, acord comun: test COVID negativ la frontiere pentru călătorii din afara blocului comunitar

Statele UE, acord comun: test COVID negativ la frontiere pentru călătorii din afara blocului comunitar

Statele Uniunii Europene au convenit luni să înăsprească restricțiile anti-COVID la frontiere. Călătorii care vor intra în spațiul blocului comunitar vor trebui să prezinte dovada unui test negativ pentru coronavirus care să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare, potrivit DPA, citată de Agerpres.

 

Statele UE vor să înăsprească restricțiile la frontiere pentru țările din afara blocului comunitar

Cele 27 de guverne din Uniunea Europeană au convenit luni să înăsprească restricțiile la frontiere pentru călătorii din afara blocului comunitar. Printre acestea se numără și testul negativ pentru COVID-19 care ar trebui să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare. Recomandarea urmează să fie adoptată în scris și nu are caracter obligatoriu. Statele membre au libertatea să elaboreze propriile reglementări în acest sens.

Această cerință se va aplica și călătorilor care vin în Uniunea Europeană în cadrul unor deplasări considerate esențiale, printre care se numără și urgențele de familie sau urgențele profesionale. Călătoriile neesențiale sunt deja în mare parte interzise, cu excepţii în cazul cetăţenilor UE sau al membrilor familiilor acestora.

În cazul în care testele COVID înainte de plecare nu sunt posibile, călătorilor ar trebui să li se permită să efectueze astfel de teste la intrarea în blocul comunitar, potrivit recomandării Uniunii Europene.Astfel, mai multe state din Uniunea Europeană cer deja teste pentru COVID înainte de plecare, printre acestea numărându-se și Olanda și Franța.

Mai mult, pentru regiunile unde au fost depistate noi variante de coronavirus, statele membre ar urma să impună carantina obligatorie și teste suplimentare la sosire, conform recomandărilor. DPA a mai notat faptul că, în ultimele luni, Uniunea Europeană a continuat să își coordoneze abordarea cu privire la restricțiile de călătorie, dar nu întotdeauna cu succes.

 

UE introduce zonele „roșu-închis”, cu restricții anti-Covid mai severe

Guvernele statelor din Uniunea Europeană au convenit vienri să desemneze care sunt cele mai criticie puncte ale epidemiei de coronavirus prin culoarea roșu-închis, informează Reuters

Ambasadorii europeni la Bruxelles au acceptat măsura restrictivă propusă de Comisia Europenaă pentru regiunile cu peste 500 de cazuri noi la 100.000 de locuitori într-un interval de doar două săptămâni. UE a stabilit deja o multitudine de culori pentru a desemna gravitatea epidemiei pe zone în fiecare dintre cele 27 de țări membre. Creșterea număruluid e infectări și apariția noilor tulpini mai contagioase ale virusului a impus crearea unei noi trepte. În zonele roșu-închis vor fi aplicate reguli antiepidemice mult mai stricte. Printre altele, vor fi permise doar deplsările strict necesare.

Conform declaraţiei făcute de un diplomat agenţiei Reuters, Germania şi alte ţări au anunţat că vor impune şi restricţii suplimentare privind călătoriile, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Mai mult, Portugalia, care deține în acest semestru președinția Consiliului Uniunii Europen, a anunțat că orice măsuri privind deplasările vor fi decisive la nivelul fiecărui stat, scrie Hotnews.ro. 

Guvernul de la Berlin se pregătește să interzică accesul pe teriotiu călătorilor din Regatul Unit, Portugalia, Brazilia şi Africa de Sud, unde au apărut tulpini mai contagioase de coronavirus. Pe de altă parte, Belgia le-a interzis rezdenților vacanțele în străinătate până în luna martie.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: