Redactia.ro
Home » Știri » Stațiunea Băile Tușnad, supranumită și Mica Elveție. Peisajele sunt de poveste

Stațiunea Băile Tușnad, supranumită și Mica Elveție. Peisajele sunt de poveste

GALERIE FOTO (5) Stațiunea Băile Tușnad, supranumită și Mica Elveție. (1)

Stațiunea Băile Tușnad, supranumită și Mica Elveție. Este situată în județul Harghita, în partea de sud a depresiunii Ciucului, chiar în Cheile Oltului, acolo unde Munții Harghita întâlnesc Munții Bodoc. Băile Tușnad și-a câștigat reputația de Mica Elveție a României datorită peisajelor mirifice.

Stațiunea Băile Tușnad, supranumită și Mica Elveție. Peisajele sunt de poveste

În cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele muntilor acoperiti cu brazi se află Orașul Băile Tușnad. Localitatea situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita și Bodoc, este cea mai mică stațiune balneară din țară, fiind cunoscută până astăzi ca “Mica Elveţie”. Este înconjuratp de brazi seculari și beneficiează de aer curat, ozonizat, bogat în aerosoli și ioni negativi. Temperatura medie anuală este de 8 grade Celsius și ierni reci. Calitățile balneare sunt oferite de apele minerale și de fenomentele vulcanice și post-vulcanice inca foarte active care au emanat și emană în continuare dioxid de carbon. Pacienții care vin să se trateze la Băile Tușnad pot benefica de băi cu CO2, bai galvanice, împachetări cu parafină, băi cu plante, masaje terapeutice, reflexoterapie, cura interne cu ape minerale.

Turiștii care aleg să viziteze statiunea, dar nu vor terapie, pot alege să-și petreacă timpul mergând pe traseele mirifice ale masivului Harghita, practicând cicloturism sau, dacă este iarnă, să schieze pe pârtia Tușnad. În cazul în care vrei să te cazezi la Băile Tușnad, nu evita Lacul Sfânta Ana, singurul lac din Europa de Est care s-a format pe fundul craterului unui vulcan inactiv. Acesta se găsește foarte aproape de stațiune, la doar 17 kilometri de Bixad, o localitate vecină cu Băile Tușnad. O altă atracție turistică, în apropiere de stațiune, este Piatra Șoimilor. Aceasta este o rezervatie naturală formată din roci vulcanice, intinsă pe o suprafață de un hectar și jumătate.

De asemenea, dacă vrei să mergi în Stațiunea Tușnad pentru tratament, trebuie să știi că sub supravegherea medicilor, vei avea parte de tratamente complete. Acestea ajută persoanele cu hipertensiune arterială sau afecțiuni cardiace să se simtă mai bine si să-și stabilească condițiile. Acestea este motivul principal pentru care stațiunea Băile Tușnad găzduiește anual o jumătate de milion de turiști. Indiferent de anotimp, turiștii, în special vârstnicii, fac o pauză de la rutina zilnică și se răsfață cu un tratament.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: