Redactia.ro
Home » Știri » Stațiunea balneară din România, căutată de cuplurile care îşi doresc copii. De ce e benefică în tratarea infertilităţii

Stațiunea balneară din România, căutată de cuplurile care îşi doresc copii. De ce e benefică în tratarea infertilităţii

Stațiunea balneară din România, căutată de cuplurile care îşi doresc copii. De ce e benefică în tratarea infertilităţii

O stațiunea balneară din România este căutată de cuplurile care îşi doresc copii. Iată de ce se spune că e benefică în tratarea infertilităţii.

Stațiunea balneară din România, căutată de cuplurile care îşi doresc copii. De ce e benefică în tratarea infertilităţii

Sovata, căci despre ea e vorba, este o stațiune balneo-climaterică situată în județul Mureș. E situată la o altitudine între 475-530 m., la 65 km. distanţă de Târgu Mureş, aproximativ 75 Km de Sighişoara şi 200 km de Braşov.

A fost menționată pentru prima data ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 a devenit stațiune balneară. Este cunoscută pentru proprietățile terapeutice ale apei sărate și ale noroiului sărat, care sunt utilizate în tratarea mai multor afecțiuni medicale.

Stațiunea oferă diverse facilități și tratamente balneare, cum ar fi băi în apă sărată, băi cu noroi sărat, băi de plante, băi cu extract de brad, masaje terapeutice și terapii de recuperare. Aceste tratamente sunt recomandate pentru persoanele care suferă de afecțiuni reumatismale, dermatologice, ale sistemului nervos sau probleme de sănătate generală.

Lacul Ursu, aflat în Sovata și numit și „Marea Moartă a Europei”, are cea mai mare concentrație salină de pe planetă, fapt ce îl face unic în lume, potrivit Libertatea. Multe hoteluri din Sovata oferă servicii complete, piscină, saună, masaj, fitness, tratamente, dar și ocazia de a face baie în lacurile sărate ale stațiunii, inclusiv în Lacul Ursu, conform sursei menționate. De la tratarea unor boli ginecologice, ale unor afecțiuni degenerative, inflamatorii, reumatismale și până la tratarea unor boli cardiovasculare, apa sărată a lacurilor din Sovata, implicit a Lacului Ursu, este benefică tuturor celor care vor să își îmbunătățească sănătatea.

Stațiunea Sovata este renumită și pentru tratamentele pentru fertilitate încă de la începutul secolului trecut.

„Băile sărate și nămolul sparopelic peloidogen au ajutat numeroase persoane să devină mame. De asemenea, de mare ajutor este climatul blând, ușor sedativ din stațiune. Tot aici, stresul, un prim factor al infertilităţii, poate fi rezolvat în timpul curei balneare. În plus, tratamentele efectuate aici au un efect antiinflamator asupra zonei pelvine. Se știe că inflamația peste anumite limite este dăunătoare. Afecțiuni precum vaginite, colpite, endometrite, salpingo-ovarite, banalele chisturi ovariene, destul de frecvent întâlnite, se asociază în multe cazuri cu fenomene inflamatorii endometriale care împiedică nidarea. Astfel, o cauză frecventă de infertilitate, inflamația peste limitele fiziologice, poate fi tratată cu succes la Sovata”, a explicat dr. George Vasilescu, medic ginecolog, potrivit clicksanatate.ro.

Pe lângă tratamentele balneare, Sovata oferă și o gamă variată de activități recreative și de agrement, cum ar fi plimbări cu barca, drumeții în zona montană din apropiere, ciclism, pescuit și activități de iarnă în sezonul rece.

Stațiunea balneară din România, căutată de cuplurile care îşi doresc copii. De ce e benefică în tratarea infertilităţii
Foto: calatoriprinromania.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: