Redactia.ro
Home » Sport » Stere Halep n-a mai rezistat după suspendarea Simonei şi a ieşit la atac! Tatăl jucătoarei, un car de nervi

Stere Halep n-a mai rezistat după suspendarea Simonei şi a ieşit la atac! Tatăl jucătoarei, un car de nervi

Ce face familia Simonei Halep după scandalul de dopaj al sportivei. Ce „lovitură” a dat tatăl tenismenei

Stere Halep n-a mai rezistat după ce fiica lui a fost pedepsită extrem de dur de ITIA, respectiv a fost suspendată din toate competițiile sportive pentru o perioadă de 4 ani!

Bărbatul anunță că fostul lider WTA nu va arunca prosopul și va continua să lupte pentru demonstrarea nevinovăției.

Stere Halep spune că vor ataca decizia la TAS

Tatăl Simonei a transmis că va face apel la TAS și că va ataca în instanță compania care a produs suplimentul pe care ea îl consideră „contaminat cu roxadustat“.

„Normal, Simona e dezamăgită. Dacă unii vor să o scoată vinovată, 100 de ani să îi dea suspendare, dar noi nu putem să recunoaștem așa ceva. Că vor unii să o scoată vinovată, asta este treaba lor.

Conform legilor, vom ataca decizia. Simona are o stare de spirit foarte bună. Ce poți să faci? Nu poți să faci absolut nimic. Dacă lucrurile merg în felul acesta, e păcat mare pentru toți sportivii, pentru că i se poate întâmpla oricui.

Legea internațională trebuie să facă ceva pentru acești oameni. Adică nu se poate ca numai sportivul să fie vinovat, nu există așa ceva în lumea asta. Noi suntem curați în fața Domnului”, a spus Stere Halep, citat de ziuaconstanta.ro.

Ce a comunicat ITIA?

ITIA a făcut anunțul marți după-amiază. Decizia nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS în termen de 21 de zile. Suspendarea Simonei va expira pe data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va avea 35 de ani.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

  • prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open
  • folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep. Tribunalul a ascultat argumentul Simonei Halep, că un supliment ar fi fost contaminat, dar asta nu ar fi putut determina volumul de roxadustat prezent în proba pozitivă, confrm unui comunicat ITIA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: